reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

reklama
Ja powtórzę to co napisałam w temacie zakupowe szaleństwo. Mojej koleżance pielęgniarka odradziła takiej gąbki, ponieważ osadzają się na niej wszystkie bakterie, które zmywasz z maluszka. Gąbki nie wypierzesz. I tak jak już dziewczyny pisały jest ona skupiskiem bakterii.

Edit:
Ja mam na oku taką wanienkę: Profilowana WANNA wanienka Z ODPŁYWEM Hippo (2649028831) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

mialam ja, nawet ta sama firma i beznadzieja jak dla mnie ;-) moje dziecko mialo dlugie wlosy jak sie urodzilo a splukac wlosy po myciu w tej wanience to koszmar ! po tygodniu kupila zwykla wanne ;-) dla bojacych juz lepszy taki lezaczek Leżaczek do kąpieli (2737506105) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zawsze mozna wyjac w okresie pozniejszym ;-)

Ostatnia edycja:
wanienka z odpływem mnie nie przekonuje:-) jak maleństwo sobie nóżką cyk koreczek wyciągnie i cała woda siup na podłogę:-D
ja chyba zakupię taką zwykłą najzwyklejszą :rofl2:

moja kolezanka też polecała gabkę. może kupie to i to:eek: majątku nie wydam a bedę testowac. ze też zgodne nie możecie byc i mówic wszystkie kupujemy jedno i byłby święty spokój:-D
boje się tego:p a co wy zamierzacie tą tetrę kłaśc na dno i tam na nią dzidzię?? to bedzie musiało byc malutko wody nie??
wiecie ja nigdy nie kapałam dzidziusiów takich małych!!! a widzialam może 2 razy ale nie dokładnie....a dzidzia była juz większa....osz zgrozo:(
na początku nie wlewasz wody nie wiadomo ile... trzeba jeszcze też na pępek uważać. ale potem wlewaliśmy wody więcej, boki tetry trochę sobie plywały, ale ważne, że młody się nie ślizgał :) no a jak już ładnie siedzi itp. to już bez niczego

ja w kąpaniu dziewczynek przetestowałam zwykłą wanienkę, profilowaną i wspominane kiedyś przeze mnie wiaderko tummy tub TUMMY TUB wiaderko do kąpieli przezroczyste (2674566232) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
zostaliśmy przy wiaderku, potem jak Hanka miała ok. pół roku przeszliśmy na wanienkę profilowaną, którą wkładałam do normalnej wanny. Zosię kąpałam najpierw w wiaderku, a potem w wysokim brodziku. Zobaczymy jak Jasiek zareaguje, bo dziewczynki w wanience bardzo płakały a w wiaderku były spokojniutkie:tak: ale każde dziecko jest inne więc będziemy testować:-D

a ja gabke uwywalam do wanienki i sobie chwale,z tym,ze dosc czesto ja wymieniala,bo wlasnie nie mozna jej wybrac i szybko zaczynala smierdziec. Zdecydowalam sie na gabke,gdyz gdy podkladalam pieluszke to szybko sie suwala i mala sie slizgala.

reklama
gąbka jak dla mnie to skupisko bakterii i na sr bardzo odradzali.
jeśli chodzi o te leżaczki i profilowane wanienki to też przekonana nie jestem bo jak dziecko w tym odwrucić i umyć z tyłu?
my stosowaliśmy tetrę i laliśmy malutko wody, po kilku dniach jak czuliśmy się pewniej to zwiększaliśmy ilość wody w wanience:) ktoś wspominał o pępku, nowe zalecenia są takie że pępek można moczyć, myć, tylko należy go dobrze osuszyć:tak:
jeśli chodzi o wanienkę to polecam kupić przezroczystą, ja takiej nie mam ale miałam wrażenie że byłaby fajniejsza bo młoda by widziała co się dookoła niej dzieje:-)

Do góry