reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

reklama
domikcw, ja słyszałam, że można położyć na dno wanienki pieluszkę, nie wiem jak się to sprawdza bo nigdy nie kąpałam nawet maleństwa:szok:ale staram się nie podchodzić do tego z lękiem:-Dwszystkiego trzeba będzie się nauczyć:tak:

Ja osobiście na taki gąbkowy wkład bym się nie zdecydowała. Moja siostra używała dla córci swojej (mieszkała z nami) i powiem szczerze, że ciężko było dosuszyć to całkiem do końca i po bardzo szybkim czasie ta gąbka zaczęła najzwyczajniej w świecie śmierdzieć! Dodam, że mała urodziła się w październiku więc ciągle było palone w domu i były warunki do schnięcia. Żeby szybciej w miarę wyschła trzeba ją było wyciskać/wykręcać, a wiadomo co sie dzieje z gąbką po takich przebojach.

Ja do wanienki kupiłam sobie taki plastikowy leżaczek z małą górką między nogami żeby mały nie ześliznął się. Zamierzam ten leżaczek przykrywać pieluszką i wtedy nie będzie mu zimno od plastiku. Oczywiście myślę, że to tak tylko na początek, bo też jestem szczerze przerażona. Potem jak już dojdziemy do wprawy to na jednej ręce raz, dwa i dzieciaczki będą czyściutkie.

No, ale jak wiadomo ile ludzi tyle opinii :)

Ja mam po Izie wanienke z wbudowanym takim siedzenio-oparciem:)) byla droższa niż zwykła ale rewelacja, kładzie się dziecko i obie ręce wolne a dzidzia bezpieczna:)) polecam.

ja bym gąbki nie kupiła bo to skupisko bakterii.
my kładliśmy pieluszkę i było ok. pieluszki się wypierze...
kąpiel chyba nie taka zła - u nas mąż kąpał. pierwsza kąpiel go trochę przerażała, ale okazało się, że sobie super radzi :-D i drugie też mąż będzie kąpał jak już ma wprawe hehe

Ja kupię wkład plastikowy, albo zwykła tetra na dno będzie tak jak u nas w rodzinie zawsze.

Gąbka jak dla mnie nie za dobra, cięzko o utrzymanie jej w higienie, trzeba ją suszyć inaczej to siedlisko bakterii.

Tertę zawsze się, wysuszy,przeprasuje a wrazie co wymieni, plastikowy wkład się wymyje a taka gąbka dość spora i dość długo schnie... hmmm nie przemawia do mnie

moja kolezanka też polecała gabkę. może kupie to i to:eek: majątku nie wydam a bedę testowac. ze też zgodne nie możecie byc i mówic wszystkie kupujemy jedno i byłby święty spokój:-D
boje się tego:p a co wy zamierzacie tą tetrę kłaśc na dno i tam na nią dzidzię?? to bedzie musiało byc malutko wody nie??
wiecie ja nigdy nie kapałam dzidziusiów takich małych!!! a widzialam może 2 razy ale nie dokładnie....a dzidzia była juz większa....osz zgrozo:(

reklama
Ostatnia edycja:
Do góry