reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

no to chusteczki pampersa w Pl są droższe niż tutaj :szok: tzn ja zawsze kupuję na promocjach, ale one są bardzo często i mi wychodzi po przeliczeniu 20zł na 6 paczek

co do pieluszek to trochę ich na początku idzie bo praktycznie dopóki wszystko się u dzieciątka nie rozwinie jak trzeba to kupa jest co karmienie. no do tego siku i maks 3 godz w jednej pieluszce powinno się trzymać i musowo zmieniać - tak mi położna kazała bo to jednak bakterie w tych sikach. no i komfort dla dziecka jak ma czysto.

reklama
domik najlepiej kupic po malej paczce z rozmiaru 1 w dadzie jest tylko 28 szt. szybko pojda ;) dla mnie Huggisy byly za malo eleastyczne w porownaniu do pampersa czy dady, takie sztywne dllatego ich nie lubilam ;) ja kupie pampki i dady w rozm. 1 a pozniej pewnie na 2 sie przeszkoczy :)

w szpitalu po urodzeniu malej dostalam pudelka z probkami m.in sa tam kosmetyki i pielucha huggis ;)
nie masz dzieciatych kolezanek ? jak masz to niech ci sprezentuja po sztuce tego co uzywaja bedziesz miala porownanie :)
j

dominkcw tutaj firma Hipp jest bardzo popularna i u nas duzo kosmetykow (ale takze produktow zywnosciowych) sie z niej przewijalo :tak: osobiscie je lubie ale kazdy musi znalezc swojego faworyta;-) Z pieluch na poczatku uzywalam tylko oryginalych Pampers, z innych nie bylam zadowolona (ale ani Huggiesow ani DADA ktore inne mamuski polecaja tutaj nie spotkalam wiec za duzego doswiadczenie nie mam).

moje doświadczenia co do pieluch: Pampers i Dada najlepsze:tak: Huggies jakieś takie sztywne były, i gumka wpijała się ciało zostawiając mocne ślady:-( do tego zdarzały się wpadki z wypłynięciem zawartości:baffled: przez pierwsze dwa miesiące używałam Pampersów bo taki zapas moja babunia nam zrobiła, a potem przeszłyśmy na Daddy.

Chusteczki - do szpitala zabrałam Bambino - jakoś mam sentyment to tych kosmetyków, zresztą są chyba produkowane przez Nivea, w domu używałam wacików i przegotowanej wody. Jak już dziewczynki były starsze to używałyśmy chusteczek Daddy - choć są jak na mój gust za bardzo nawilżone, Bambino, czasami Cleanic, często korzystałam z promocji. Huggiesy rzeczywiście fajnie pachną i są dobrze nawilżone ale wyciąganie ich z paczki doprowadza mnie do szału:angry: zawsze się rozerwą...a tu dziecko wierzga nogami z wielką kupą:-D

Kosmetyki oliwka Bambino, żel z nivea, jak zaczęły wyskakiwać jakieś krostki to używałam oilatum, na odparzenia dla Hanuli namiętnie używałam Bepanthen - sprawdzał się super, ale u Zosi juz tak nie - więc najczęściej był Linomag, sudocrem. Kilka miesięcy temu Zosia miała odparzenie - po jakiś chusteczkach no name, które emek przywlókł do domu, no i niestety dopiero pomógł termentiol i maść tranowa (smierdzi okrutnie ale skuteczna i super tania, chyba 2 zł) tyle że o te ostatnie dwie pozycje to trzeba się w aptece podpytać od kiedy można stosować

a co do liczby zużywanych pieluch - to standard 8-10 pieluszek na dobę:tak:

no właśnie patik mi przypomniala, że przy okazji jakichkolwiek problemów ze skórą to oilatum był niezastąpiony.
zresztą mały miał rumień poporodowy i z zalecenia był też kąpany w oilatum i zeszło bardzo szybko

a ja mam pytanie głównie do "zagranicznych mam" czy wg was jakość pampersów tych z Pampers w PL różni się od tych kupionych w Anglii czy Niemczech? Warto byłoby np przywozić te pieluchy z zagranicy?

aniołeczek zależy chyba od rodzaju. bo np. sleep&play w Pl były fajne, a tutaj inaczej się nazywają, ale niby to samo, a są kiepskie. za to pampersy baby dry tutaj są super. a opłaca się przywozić? same pieluchy chyba wychodzą taniej na promocjach za granicą, ale jeszcze trzeba je przewieź.

jesteście dziewczyny mega!!! dziękuję Wam za te wszystkie rady:*

czyli zrobię tak po paczce pampków w rozmiarze 1 i będę testowac.

ale wiecie co jestem w szoku bo co mamusia to inna opinia. mam kolezake która urodziła 2 miesiące temu i bardzo sobie chwaliła huggies z tym wycięciem i dada. a o pampersach powiedziała że dla niej to porazka bo się po siku robiły strasznie zbite.

no ale nie kieruje się bardzo opiniami. moze moje dziecię będzie inne:)
u nas w Pl to zawsze wszystko droższe i jakosc nie ta sama a niby firma jest.

co do kosmetyków to zwariowac idzie! nie wiem co daja w szpitalu bo koleżanka wyszła w niedziele i powiedzieli jej, że się nie nalezy w weekend:-D paranoja nie??

a jeszcze pytanie o chusteczki czy one też są jakoś oznaczone 1, 2 czy to nie ma różnicy? bo nie wiem czy dla noworodka coś innego szukac??

a no i kremy na odparzenia. polecano mi nivea. mam w domu jonsona dużą tubkę. dostałam od kolezanki. to zobaczymy. no bo te kremiki to po każdej zmianie pieluszki a jak sie coś dzieje to np. sudocrem?? dobrze rozumiem??

prosze nie śmiejcie się ze mnie że tak dopytuje:(

reklama
Do góry