reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o pielęgnacji naszych maluszków!

domikcw chusteczki nie mają numeracji, ale są takie na których napisane jest sensitive, z jednej firmy znajdziesz różne rodzaje, jak pojedziesz do sklepu to zajrzyj i poczytaj opakowania...

a co do smarowania to ja smarowałam po każdym przewinięciu, ale nie sudocremem, bo jak dla mnie jest on lepszy w sytuacjach kiedy jest już odparzenie, ale np. linomagiem który jest bardzo natłuszczający. Moja mama ma bzika na punkcie przypominania, że dziecko trzeba dokładnie posmarować, we wszystkich faldeczkach:-D tak samo powtarza, że po kąpieli trzeba dzidziusia dokładnie osuszyć, też we wszystkich faldeczkach hehe oczywiście to prawda, tak mi się tylko przypomniało jak dziewczynki były malutkie a moja mama się wczuwała w rolę doświadczonej babci:tak:

reklama
PATIK no właśnie pochodziłam po sklepach i tak sie napatrzyłam i naczytałam że już nic nie wiem:-D

do smarowania pupci to tak właśnie myslałam ze delikatniejszy krem. bo widzialam jak mamy smarowały cały czas sudocremem i byłam w szoku bo myslałam że to już pomocnicze w odparzeniacha nie zapobieganiu. jednak się nie myliłam:)

a jaka różnica jest między pampersami newborn 1 a 2. biby na jednych piszą od 2 do 5 a na drugich 3 do 6?

domikcw te pierwsze są mniejsze:tak: moim zdaniem bardziej dopasowane, takie kupie do szpitala i na pierwsze dni w domu, chyba że mój Jasiek ma zamiar urodzić się większy:-D to zaczniemy od dwójek;-)

no to sudocrem kupię ale najmniejsze opakowanie. w razie czego dużo nie wydam i nie będzie żal wyrzucic jak się przeterminuje.
a pampki to czuję, że nam zjedza wypłaty:-D bedziemy sikac na potęgę:-D skoro mówicie że nawet koło 10 szt na dobę to co to jest po jednej paczce z każdego rodzaju:szok:

PATIK a u Ciebie w szpitalu nie daja pieluszek??
z tego co się zorientowałam to u nas dla maleństwa trzeba tylko chusteczki miec bo i kosmetyki i pampersy daja. ale wszystko przy moim szczęściu może się zdarzyc:-D czs skorzystac trochę z państwowej kasy nie:)

jeśli chodzi o pieluchy to huggis dla mnie strasznie sztywne, a te z wycięciem na pępek to tylko podrażniają kikut.
Ja przez pierwsze miesiące (nr 1, i kolejne rozmiary które dostaliśmy w prezencie) używałam pampków a potem dady. Dady używamy do tej pory z tym ze na noc zakładamy pampka bo są trochę bardziej chłonne.

Jeśli chodzi o chusteczki to ja używam albo pampersa (ale są drogie więc już coraz rzadziej je kupuje) i na co dzień to rossmanoskie różowe -chyba najtańsze (ale pewna nie jestem). Chusteczki chuggis to dla mnie porażka, strasznie się rwą i nie wchłaniają brudu tylko go rolują.

jeśli chodzi o kosmetyki to na początek miałam płyn do kąpieli emolium (nim też mylam włoski), oliwkę bambino, do dupci, paszek i szyjki mąkę ziemniaczaną i to chyba tyle. Potem używałam hippa i był ok ale cena nie najniższa więc przeszliśmy na niwea i już przy tych kosmetykach zostaliśmy. Teraz też na początek zamierzam kupić emolium.

a jeśli chodzi o hippa to używamy jego mleka i tośka najlepiej lubi ich słoiczki

dziewczyny a wy po pazdej kompieli smarowałyście oliwka albo balsamem dzidziusia?? bo ja juz zgłupiałam. jedni mówią smarowac a drudzy nie... i co proponujecie oliwka czy balsam/mleczko??

jak to z tą oliwka jest?? wchłania się czy skóra pozostaje tłusta i od niej ubranka też??

reklama
dziewczyny a wy po pazdej kompieli smarowałyście oliwka albo balsamem dzidziusia?? bo ja juz zgłupiałam. jedni mówią smarowac a drudzy nie... i co proponujecie oliwka czy balsam/mleczko??

jak to z tą oliwka jest?? wchłania się czy skóra pozostaje tłusta i od niej ubranka też??

ja czeesto kapalam mala w wodzie z ciekla parafina, fajna sprawa tylko dziecko sliskie i trzeba uwazac ;) no i wanienka do mycia po kazej kapieli ;) ale wyciagasz dzidziusia nawizloznego jak wytrzesz recznikiem czuc ze skorka jest nawilzona ale nie tlusta :)

Do góry