reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o pielęgnacji dziecka - kosmetyki. Porady

będę musiała... ale z taką sytuacją z pępkiem (czerwony i obierający się) spotkałaś się już kiedyś?
kurczę, myślałam że jak pani dermatolog to się zna :/ no nic, obserwujemy dalej...

a czy myłyście rocznym maluchom ząbki pastą? bo gdzies wyczytałam że można myć jak będzie umiało wypluwać, a u nas to chyba jeszcze nie czas i na razie myjemy samą wodą...

reklama
Tygrynka moj Fil jeszcze nie wypluwa pasty, tylko czasami, my mamy specjalna dla dzieci elmex. szczotkujemy jak tylko młody pozwoli. czasami tylko 2razy dziennie:/
cetaphil to krem bez recepty, około 38zł tubka. ja mialam zalecony przez mojego dermatolog ale jednak nie jest dla mnie bo mnie skora piekla. Teraz go uzywa Filek bo szkoda by bylo zeby sie zmarnował.
obierający się pępek? hmm a słuchaj Sebuś nie nosi czasem spodni z metalowymy guzikami? pierwsze moje skojazenie to uczulenie na nikiel!!
jeśli lekarz nic mu nie przepisał, to kup w aptece kwas borny na wacik i mu przemywaj, nie wiem jak to/pępek Seby wygląda ale kwas borny przyśpiesza leczenie ran. jeśli ma dużą "ranę". bez recepty bez serydow jest maść DIPROBASE. na zmiany alergiczne skóry. możesz spróbować jesli zwykly tlusty krem nie zalagodzi przesuszonych uszu, czy na pępuszek.

Ostatnia edycja:
o kurde TYLKO dwa razy dziennie??? to ja się cieszyłam że udaje mi się małego dłużej przytrzymać ze szczoteczką podczas kąpieli!!!

Ja Natusiowi narazie przemywam wacikiem ze względu że po tych sterydach dokładnie musi mieć w buzi i całą buzie wymytą. a Damianek duży chłop szczotkujemy zęby

laski nie wiem w jakim dziale pytac...ale znacie jakas stronke co jest harmonogram szczepień? my szlismy tą drogą 6w1. i teraz nie wiem czy czasem na 2,5roku nie powinien młody miec szczepienia. jak macie jakies info to dajcie znac. bo my z przychodni informacji o szczepieniach nie dostajemy!

ja wiem tylko do 18-miesiąca a potem nie znam i stronki tez nie:no:

znalazłam ale nie wiem czy moge wkleic link na forum

Ostatnia edycja:
tygrynka jest taka pasta dla maluchów jak nene-dent kupisz w aptece ona jest droższa trochę bo kosztuje 27zł ale ona jest właśnie dla maluszków które jeszcze nie potrafią wypluwać i spokojnie mogą ją sobie zjeść (ale wiesz małą ilość się nakłada;p) Zosia sobie myje sama już dostaje szczoteczkę taką jonsona chyba z dziurka i myje:)
ilonka wpisz sobie w googlach "kalendarz szczepień"

reklama
Tygrynka są w aptekach takie waciki ze spirytusem, czy czymś nawilżane. i tym przemywaj kilka razy dziennie, może to coś da. kiedyś piguła jakaś mi mówiła, że na gojenie się pępka i róznych sytuacji z nim związanych mogą się przydać lub w aptece poproś o krem. Sebuś biedny z tym pępkiem.. a uszko.. hmm.. dziwne, żeby to było na alergię, ja pierwszy raz się z tym spotykam.. a nie ma on np. za bardzo suchej skóry? bo przecież też tak się czasem dzieje. A wracając do pępka, to Ilonka może mieć dużo racji, o ile Seba nosi takie spodnie. Wtedy nawet samo smarowanie kremem nivea niebieskim lub sudocremem pomoże!

A ja Adasiowi na razie jeszcze samą wodą przemywam, bo jeszcze nie tak dawno miał 4 zęby hehe strasznie wolno mu wychodzą, ale ostatnimi tygodniami zrobiła się akcja zęby, bo już sporo ich ma. na razie jestem na etapie poszukiwania odpowiedniej szczoteczki, a pastę to kupię taką o smaku coli :-) ale nie pamiętam nazwy :-)

Ilonka w kalendarzu szczepień na 2,5-3 lata robi się szczepienie na WZW A :-)

Do góry