reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko o pielęgnacji dziecka - kosmetyki. Porady

Brzoskwinkaa

matka wariatka :D
Miasto
Poznań
Każda mama do pielęgnacji dziecka stosuje różne produkty do tego przeznaczone. Wątek ten powstał z myślą o mamach, które szukają opinii na temat kosmetyków dla dzieci i pielęgnacji ich delikatnej skóry.
Pytajcie, chwalcie i polecajcie.
Każda rada na pewno przyda się innym mamom!

reklama
Zacznę może ja :-)

Z ręką na sercu mogę polecić do kąpieli płyn johnsona 3 w 1
JOHNSON’S® Baby Płyn do mycia Top-to-toe™

płyn ten jest bardzo wydajny, stosuję go również jako płyn do kąpieli, żeby była piana :-)
jako szampon jest dobry dla dziecka z rzadszymi włoskami.
mój Adaś ma dosyć gęstą czuprynkę dlatego najlepiej sprawdził nam się szampon lawendowy
również johnsona.
JOHNSON’S® Baby Szampon kojący z naturalnym ekstraktem z lawendy
wystarczy mała kropla szamponu, a można porządnie włoski umyć dziecku :-)

My na razie używamy serii nivea, ale mieliśmy też hippa i obydwie firmy są super. z johnsona mamy balsam na spokojny sen i pachnie nieziemsko :D
Mamy też kosmetyki Bubchen, ale np płyn do kąpieli jest mocno barwiący i pieniący się i jak Seba był młodszy to bałam się używać, żeby go nie uczuliło, ale używam od jakiegoś czasu i jest ok :)
A z Hippa kiedyś dawali gratis (do obiadków) taki fajny płyn do kąpieli który ma patyk do dmuchania baniek - Seba to uwielbia :D

Fajny patent (i prosty, może nawet większość go zna, ale mnie niedawno oświeciła Kozaczino;)) jest ze smarowaniem dziecku ust zwykłą pomadką-wazeliną, jakoś na to nie wpadłam a Seba zawsze miał spierzchnięte ustka na wietrze...

Ja też chwalę sobie Hippa, zwłaszcza kremy do ciała lub na odparzenia. Z nivea jakoś o tylko standardowy krem nivea używam :-)

Krem nivea na każdą pogodę - jako jeden z niewielu kremu nie zawiera wody, co jest bardzo ważne na mroźne dni. :)

Ja jestem oddana Nivea baby ale powiem wam że lubię (chyba jak każda z nas) kupować inne i testować produkty dla dzieci więc teraz kupiła też johnsona płyn do kąpieli na dobranoc.

ja natomiast teraz wypowiem się na temat PIELUCHOMAJTEK. niedawno miałam okazję wypróbować markę babydreams z rossmanna i są ekstra. bardzo wygodne, łatwo je się zakłada i są chłonne.

ja jestem negatywnie nastawiona do pieluchomajtek. Niko nie jest na nic uczulony ale od tych pieluch ma mega liszaje na posladkach. Tak wiec powrot do zwyklych pampersow.
Za to na liszaje zaczełam uzywam kremu OILATUM i jest rewelacyjny!

a codziennie uzywamy NIVEI plynu i mydelka czasem mydlo w kostce bambino. Staram sie zmieniac kosmetyki raz na jakis czas. HIPPA mielismy bez rewelacji...a balsam mamy bubchena i jest fajny:) wydajny

Dziewczyny używałyście kiedyś jakiś żeli/kremów na dziąsła, żeby ząbkowanie mniej boleśnie przechodziło?
co polecacie?

bo tak patrzę na te dziąsełka Adasia i chyba mu coś kupię..

reklama
Do góry