reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o odstawianiu maluszkow od piersi.. i alternatywy :)

Jeszcze o jednej rzeczy zapomniałam Ci napisać: zauważyłam, ze Karola jak domagała się piersi, to najzwyczajniej chciała pić. Podawaj Stasiowi więcej napojów, może w tym tkwi też u Was problem :-)

reklama
O właśnie, u nas również jak Mateusz krzyczał "cycy" to po prostu chciał pić. Ja też mu tłumaczę, że jest już duży, że już mama nie ma mleczka i takie tam i on jakoś bierze butlę i pije.
Pozdrawiam

Osinko - pisałaś, że jesteście po szczepieniu, może to o to chodzi, u nas przez dwa tygodnie po szczepieniu niby ic się nie działo, żadnej gorączki ani wysypek, ale Maks był rozdrażniony i nocami też się budził, i rzeczywiście jakoś którko po szczepieniu obudził się jednej nocy i wypił butelkę wody na raz:szok:

No właśnie nie daję. Nie wiem, czy dobrze, czy nie, ale daje jej jogurty, serki i nieraz płatki z mlekiem (za którymi zresztą nie przepada)

No właśnie ja też się zastanawiam co potem. Lekarki mówia, żeby dawać Bebiko 3....:crazy:Ale jakoś intuicja mi podpowiada inaczej....:happy2::rofl2:że może bez modyfikowanego można się jednak obejść...
Kurcze- Daria była na Bebiko od 4 miesiąc życia i bez problemów...a teraz się zastanawiam, bo nie wiem czy jest sens...:eek:

Może uda się bez modyfikowanego.... Zobacz na Kati i Tereske, one dają już dawno mleko krowie i jest ok :-)

Moja Patrycja 3 razy dziennie ciągnie Mleko dla juniora, a na śniadanko je ze mną płatki na mleku (takim z kartonika). Pytałam lekarki, powiedziała, że mogę już jej podawać

reklama
Osinko - pisałaś, że jesteście po szczepieniu, może to o to chodzi, u nas przez dwa tygodnie po szczepieniu niby ic się nie działo, żadnej gorączki ani wysypek, ale Maks był rozdrażniony i nocami też się budził, i rzeczywiście jakoś którko po szczepieniu obudził się jednej nocy i wypił butelkę wody na raz:szok:

może koga, od piątku mam oczy na zapałki ;-) jak nigdy!!
dodatkowo ząbkowanie - wychodzą wszystkie ząbki - i dwójki na dole i cały szereg tylnych ząbków, no i upał jeszcze

wszystko na raz :eek:

Do góry