reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wszystko o odstawianiu maluszkow od piersi.. i alternatywy :)

reklama
a! w piątek dałam niani wolne, bo wzięłam urlop na szczepienie

niania przyszła do nas zapytać jak się Agatka czuje!!!
w sobotę przyszła (nie proszona) i chciała naszą Glisdę zabrać na spacer :szok:

Osinka pamiętam jazdy z wcześniejszą nianią, ale albo nie pisałaś albo umknęło mi cos o tej nowej
Najważniejsze że wszyscy jesteście zadowoleni:tak:

Ja też nie mogę słuchać płaczu i lamentów:no:, więc po krótkiej chwili wchodzę przytulam i ...okładam do łóżeczka....
Po kilku takich sesjach- zasypia i każdego dnia jest mniej wyciągania.....:happy2:

Ciekawe, że w ciągu dnia tylko ją położe do łóżeczka i śpi...nigdy nie płacze....
a wieczorem jeszcze czasami jest krótki protest:confused2:

a! w piątek dałam niani wolne, bo wzięłam urlop na szczepienie

niania przyszła do nas zapytać jak się Agatka czuje!!!
w sobotę przyszła (nie proszona) i chciała naszą Glisdę zabrać na spacer :szok:
To widac że trafiła Ci się super niania jak u asioczka

od końca czerwca Agata ma nową nianię, z poprzednią były "cyrki", pisałam tu dziewczynom, chyba nie było Cię wtedy na BB

obecna uwielbia Agatę, całe dnie szaleje z nią (udają psy, koty, czytają książeczki, usypiają lalki w wózku, chodzą na spacery, co poprzednio nie miało miejsca itp), niania sprząta po Agatce, dzisiaj wyprasowała Agaty ciuchy!!! upał nie z tej ziemi, Agata spała, to niania zrobiła prasowanie! wyobrażacie sobie?! mnie się w nocy prasować nie chciało, bo gorąco:zawstydzona/y:

na razie jest ok (już wolę być ostrożna w ocenie po ostatnich wpadkach nianiowych):sick:

ciesze się, że się poukładało :-)

właśnie miałam zapytać, czy Wasza niania zmieniła się, czy co się dzieje? :-D

Mateusz zasypia sam w łóżeczku jak opiekuję się nim moja teściowa. Przy mnie to zaraz wstaje patrzy na mnie i wyciaga ręce. Jak się z nim położę zasypia szybko, więc na razie tego nie chę zmieniać

reklama
Osinko Mateuszek odkąd nie ma cyca, budzi się ze dwa razy na picie. Daję mu soczek rozcieńczony wodą w buteleczce. A zasypia przy butli z mlekiem; jeśli nie zaśnie podczas picia, to kula się po całym łóżku aż się zmęczy i uśnie. Bo zasypia w naszym łóżku a ja leżę obok niego a potem go przekładam do łóżeczka. Z tym, że jego łóżeczko ma zdemontowany bok i jest całkowicie dostawione do naszego łóżka, jest jakby jego przedłużeniem. Więc w sumie śpi tak jakby z nami. Często w nocy się kręci i oczywiście wturla się na moją stronę ale po chwili wraca do siebie :-)
W dzień zasypianie jest gorsze bo jeszcze upomina się o cyca. Ja oczywiście daję mu butlę z piciem i owszem, pije ale nie zasypia. Często, niestety bardzo niewychowawczo :zawstydzona/y:zasypia siedząc na moich kolanach i oglądając teledysk :crazy:
Pozdrawiam

Do góry