reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Matko, muszę się pochwalic, bo jestem zachwycona: Tadek wymawia ładnie 'baba" i "dada" i "dzidzi" - z czego to ostatnie nic nie znaczy, baba to babcia, a dada to tata. Zatem jest postęp! Jeszcze niedawno tata wymawiał jako "niania", wiec to dada mnie zachwyca :))

Dzis bylismy na kontroli u neurologa i nawet nie jest zle (a babka należy do czepialskich). Kazała tylko kontrolować dalej siadanie małego (bo siada z nózkami w literkę W, a od tego się koslawią, juz od dawna mu to poprawiamy) i pilnowac, zeby wstawał nie tylko od prawej nogi (resztki naszej asymetrii się kłaniają), a tak to wszystko jej się podobało. Nastepna kontrola, jak zacznie chodzić dobrze.

Hmm, moze my przejdziemy na jedną drzemkęj jak on zacznie chodzić?

reklama
Dominika-brakuje nam już tylko 4 piątek, a pozostałe ząbki już są!!! na szczęscie wszystkie wyskoczyły bezbolesnie :)

maniulka-gratulacje nowego słówka!!! brawo!!!! ja też uczę Szymonka dzidzi ale mu nie idzie...mówi za to lala!!!

moonik-świetnie, że jest coraz lepiej-tak trzymać!!!

Moonik - spokonjnie chyba nie ma co Tadzia przestawiać - sam się przestawi japrzyjdzie pora.:tak: Zuza od dwóch tygodni dopiero ma 2 drzemki. śpi około 2,5 godziny. pierwsza drzemka jest ok 10 potem już po południu. Zuzka też nie chce spać na spacerach - za dużo się dzieje.
Maniulka Zuza mówiła najpierw nini zanim powiedziała dzidzi

z naszych nowych słówek jest niemniak - czyli ziemniak i woda. z tym że woda zamiast w ma taki dziwny wygłos. słychać w ale słychac też cos jeszcze... nie wiem jak to opisać...:dry:
i jak marudzi to zaczyna mruczeć robi takie mrrrrrr mrrrrr mrrrrr dziwnie tak aż wszystko świdruje wewnąttrz mnie:cool2:

maniulka - rzeczywiście 4 brakuje ;-) :-D
ale muszę w paszczę zajrzeć bo parę dni temu był marudny i coś ewidentnie go bolało, może jakiś nowy mu wylazł :-)

maniulka - gratulacje poszerzania słownictwa! :-D

moonik - ja myślę, że możesz go spróbowac przestawić na 1 drzemkę... ja też tak często robię, że przeciągam mu ten czas kiedy idzie spać gdzieś do 12-13, to pośpi wtedy 2 godziny i ładnie zasypia o 20.

Dziewczyny Martyna ostatnio strasznie stawia krzywo stopy tak do środka,wczesniej stawiała normalnie i teraz nie wiem czy to z lenistwa czy co,jak jest u was???

edit
Mamy kolejnego ząbka,druga górna trójka:)

Ostatnia edycja:
Natalia ma jedną drzemkę w ciągu dnia od jakiegoś tygodnia i dzięki temu wcześniej zasypia wieczorem, ok. 20-20.30, z czego się cieszę.

Ząbków - 12.

Nóżki stawia prosto - Maniulka, poobserwuj jeszcze kilka dni i jak nie minie, to skonsultowałabym z lekarzem.

Dziewczyny,
Natalia trochę kaszle, ale sądzę, że nie ma potrzeby iść do lekarza. Natomiast chętnie podałabym jakiś syrop na kaszel - tylko nie wiem, jaki. A może to zły pomysł dawać jakikolwiek lek takiemu małemu dziecku bez konsultacji z pediatrą. Jak Wy robicie?

reklama
Do góry