reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Kuba wchodzi na kanapę, na moje łóżko i biega po nich jak po podłodze, nie mam już siły zamykam drzwi, ściągam, tłumaczę i nic, kiedyś tylko wchodził i schodził, a odkąd zaczął porządnie chodzić biega i próbuje skakać, wyciągnęłam mu szczebelki w łóżeczku żeby tam właził, ale się nie mieści za bardzo między szczeblami ;|

reklama
Ada też już wchodzi na kanapę. Przyłapałam ją ostatnio na tym, tak coś cicho się w pokoju zrobiło podczas gdy ja przygotowywałam obiad :baffled:
Dziś rano spadła z łóżka - pierwszy raz mi się to zdarzyło. Na szczęście nic jej się nie stało, ale najadłam sie strachu bo nieopodal stała szklana ława :baffled:

ja obstawiam kakao, czekolady mojego starszaka uczulily kiedys a alergikiem nigdy nie byl.... oczywiscie teraz moze wcinac kakao...ale jak mial rok to dostal az pokrzywki

Witam a u nas nadal walka z ospą a raczej z jej końcem bo nowe nie wychodzą ale stare dopiero zaczęły odpadać więc mamy następny tydzień w domku .Mam nadzieję że Miki też załapał daję mu czas do środy jak nie dostanie to lipa a wolała bym żeby przeszedł jako mały łobuz. Aha i sorki że się tu pochwalę ale Mikołaj zaczął sam chodzić troszkę mu to zajęło ale udało się .

Kasiulka gratki dla Mikołaja :tak:a ospa wykluwa się chyba do 3 tygodni jak dobrze pamiętam,jak w tym czasie lub ciut wczesniej młody twój nie był np.na antybiotyku to pewnie złapał,mój syn jak chodził do przedszkola to w pierwszej grupie nie załapał bo był własnie po kuracji antybiotykowej ale na przyszły rok juz złapał

Kasia gratulacje dla Mikołaja, a co do ospy to tak jak maniulka mówi, może mu wyjść za kilka dni, ogólnie to nienawidzę tych choróbsk i jak Kuba będzie mi wszystko po kolei przechodził to chyba osiwieję :/ ;p

Matko, jak mnie tu dawno nie bylo... Pamięta mnie ktos jesszcze? :/

Za duzo czasu poswiecalam na komputer i jak przestalam, to sie lepiej poczulam. Poza tym teraz przy dziecku w ciagu dnia to nie ma szans, zeby usiasc i cos napisac, bo laptop to jest cos, na co mlody czyha ;)

U nas młody idzie powoli z rozwojem - duzy jest, bo wazy 11 kg i ma79 cm dlugosci. Łazi przy meblach i czworakuje, do samodzielnego chodzenia rehabilitant ocenia jeszcze jakies 1,5 mca. zebow ma 12, jest okropnym zarłokiem :D Nie mówi, troche powtarza sylaby, ale z tym tak licho jest - i tak czeka nas logopeda, w sumie bylo do przewidzenia. Za to rozumie wszystko i to mnei niekiedy przeraza, bo juz pewnych słów nie mozna przy nim wymawiac, bo sie zacznie wymuszanie ;)

A w ogóle to na grudzien mam termin drugiego porodu, tak wiec kochane marcóweczki, trzymajcie kciuki!!! :)

reklama
Do góry