reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

wczoraj dalam na sprobowanie mojej malej mleka NAN ale nie chciala go pic plula i na sam koniec zwymiotowala ...:eek: ale wcale sie nie dziwie jak je sprobowalam to nie zaciekawie smakowalo i pachnialo...
Chcem wlasnie sprobowac bebilon tyle ze tutaj go nie ma.. ale na szczescie szwagier za tydzien przyjezdza to mi przywiezie i jak jej posmakuje to zawsze ktos przywiezie zaopatrzenie:-D
Na innym watku ktos pytal czemy chcem dokarmiac mala sztucznym mlekiem jezeli Amelka prawidlowo przybiera na wadze.. poniewaz ostatnio w nocy sciagam mleka na styk wypija mniej wiecej 60-80 co 2 godziny a o 7 rano to potrafi wypic 150 z krociutkimi przerwami boje sie ze ktoregos dnia zabraknie mi mleka i nie bede miala co podac malej wiec chcem ja przyzwyczaic juz do jakiegos bo jak widac jest wybredna:tak:

reklama
Dziewczynki nie wiem co jest...maly mi starsznie duzo zjada jak na tygodniowe malenstwo,polozna nie kazala sie martwic bo spi i ladnie przybiera na wadze,zero problemow ale on potrafi 120-140ml sobie wypic na raz.Sciagam nieraz mleko laktatorem jak za dlugo spi-bo mi cyce pekaja ,potrafi nawet 7 godzin przespac jednym ciagiem,a w nocy to oprocz cyca jeszcze dokarmiam butla bo mu malo.Zreszta nie pierwszy raz widze ze lepiej spi po sztucznym niz po cycu wiec od wczoraj na noc dajemy mu butle a w ciagu dnia ciaganie cyca.
Pepuszek odpadl b.szybciutko:tak:bo w 4 dobie zycia.

M*R mój Alan ma to samo jak go dokarmie butlą w nocy to dłużej śpi bo po cycku wydaje mi się cały czas głodny jest i częściej się budzi a ostatnio w nocy zanim zaczełam go dokarmiac to budził sie co 1,5godz :eek::tak:

Firehead nie kupuj laktatora BabyOno!Jest kiepski.

Uff juz po gosciach:-) Jest taka piekna wiosenna pogoda ze bylismy dzis z mala na spacerku pond 2h:-)Sama przyjemnosc!lim cieplej tym mniej na kompie sie chce siedziec;-)Nic tylko do parku i sie opalac przy wozkach:-DCzlowiek blady jak sciana po zimie i ciazy:baffled:

madzik_ dzięki za radę ;-) chyba jeszcze raz sięgnę po instrukcje laktatora, czytałam ją zaraz po zakupie ale to było jakieś 2 miesiące temu i już za dużo nie pamiętam. Jak będę teraz ściągać pokarm to spróbuję naciskać przycisk push co 2 sekundy ;-).

tak mysle czy ona faktycznie się nie najada moim pokarmem cholercia mętlik w głowie mam

Maniulka, mi położne mówiły, że ok. 3-6 tyg. pojawia się tzw. kryzys laktacyjny. Dziecko potrzebuje więcej pokarmu niż ma mama, ale ta sytuacja nie potrwa długo i trzeba to przetrwać. Radziły, by broń Boże nie dawać sztucznego mleka (jeśli ktoś nastawiony na karmienie tylko piersią-jak ja), tylko wypijać sobie herbatki wspomagające laktację typu Hipp lub Herbapolu (ta tańsza).
Podobno wiele dziewczyn w tym trudnym okresie "kryzysu latk." porzuca karmienie piersią, bo nie dają rady i się obwinia, ze nie może wykarmić dziecka, a to normalny stan.
Zatem głowa do góry. Nie wiem, czy karmisz tylko piersią i to dokarmianie sztuczne było jednorazowe...jeśli tak, to może przemęcz się i jej nie dokarmiaj? Najlepiej zadzwonić do poradni laktacyjnej i pogadać.

Avanti - piszesz ze uzywasz Bebilon z tendencja do kolek i zaparc - czy to jest jakies specjalne mleko czy w slepie tez dostepne? Bo ja tylko widzialam zwykły Bebilon i bebilon HA i nie wiem czy to którys z tych czy jest jeszcze jakis inny.
My uzywalismy do tej pory Bebilon HA, od trzech dni NAN HA ale musze wrocic znów do Bebilonu bo najpierw byly zielone kupy a teraz od wczoraj nie ma wcale:-( a malutka sie prezy cały czas i steka, widac ze chce zrobic a nie daje rady:-(
Szkoda mi jej strasznie, własnie gotuje marchwianke moze pomoze:-)

czesc Kochane

Sa dni (jak 2 ostatnie) ze duzo piszecie a ja nie mam czasu tego wszystkiego nadrobic.Mam nadzieje ze sie nie obrazicie jak bede wpadac produkowac posty a czytac Wasze te ostatnie.Dziewczyny jest taka piekna pogoda ze po wczorajszym pobycie w parku uswiadomilam sobie ze komputer troszke musi pojsc w odstawke bo szkoda slonca!Nic tylko opalac sie przy wozkach:-)No i nie wspomne ze im dzieci starsze tym wiecej czasu potrzebuja.

Najwazniejsze ze juz pozegnalam gosci-wiem ze moglam odmowic wizyt zwlaszcza ze jestem na antybiotyku ale to w wiekszosci jest towarzystwo po 60,70 mieszkajace z dala od Lodzi i spotykamy sie tylko na pogrzebach i weselach wiec...pomyslalam ze moga nie miec juz okazji obejrzec Julitki,a przynajmniej nie tak szybko.

Co do kupek Juli to po ostatniej slicznej mlecznozoltej (ale z bialymi grudkami-to normalne),wczoraj nie zrobila zadnej,rano poplakiwala bo widac brzuszek ja bolal.Jak nie zrobi do wczesnego wieczora to marchwianke jej ugotuje i dam.

Kitki-to juz wiesz na wlasnej skorze co ja przezywalam z zielonymi kupami Julity.Dlatego osobiscie raczej odradzalabym mleko NAN HA.

Kurde ale jestem nie wyspana:-(
Mlody zasnal przed 24,wstal po 4 i nie chcial spac:szok::baffled:najedzony byl,przewiniety i najpierw kwekal w lozeczku a potem juz plakal:baffled:i tak do 6,znow zjadl i ja sie zdrzemnelam do 7,moze pol goddzinki,a teraz juz sie bawi na macie wczesniej karuzelka w lozeczku.
Kurde a juz tak piknie spal w nocy.
Moze to dla tego ze bylismy dlugo na dworku i on spal,a potem jeszcze ucial sobie drzemke o 18 i spal jak susel wybudzalismy go na kapile.

M*R* kurde ale Twoj synek jest zarlok,moj nawet teraz za jednym razem nie pociagnie tyle:no::no::no:.
i z tego co slyszalam i dziewczyny nawet o tym pisaly ze takie malutkie dzidzie powinno sie wybudzac na jedzonko bo 7godzin spania to za duzo,juz 5godzin jest za duzo;-)

kitki nie martw sie kupa moj czasami nie robi co dziennie ale jak ma jeden dzien przerwy to potem robi dwie konkretne:-D:-D:-D
no doczytalam ze sie prezy,no to lepiej moze zmien co ma sie biedactwo meczyc
dzis juz byla,az z pampersa wyleciala:-D:szok::eek:

reklama
Jak ja bym chciała już z Patrycją iść na spacer :tak:na razie to jestem na etapie uchylania okna przy niej...ale niedługo wezmę wózek i pochodzimy jakieś 5 minut ;-). Moja córeczka teraz tak grzecznie śpi ;-) ale pewnie niedługo się obudzi na jedzonko. He he tak sobie uświadomiłam wczoraj że w czasie ciąży się zupełnie inaczej myśli niż jak już się ma dziecko. Przykładem jest to że chciałam używać pieluszek tetrowych zamiast pampersów :-D żeby nóżki były bardziej rozszerzone, ale jak na razie używam tylko pampersów :-D:tak: chyba z wygodnictwa. Jak zabrakło mi pampersów w szpitalu a wzięłam ze sobą całą paczkę :-D to pożyczyłam od koleżanki z sali 2 pieluszki Huggies i jednak wolę pampersy :tak:.

Do góry