reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
nie zaglądam tu - bo już długo nie karmię
gratuluję wytrwałym
ja starszego karmiłam rok (bez kilku dni) i muszę przyznać że na końcu byłam strasznie zmęczona i zniechęcona

gratki wielkie gla wytrwałych

u nas też tv włączone zazwyczaj pod wieczór, w ciągu dnia to bardzo rzadko.. no chyba że sobie sam włączy, tuner też umie włączyć i usiłuję przełączać na inne kanały :) ogląda tylko Świat Elmo i wszelakie piosenki na MiniMini,aaa i zapomniałabym ma swój ulubiony serial... Majka na tvn.. a piosenka to już całkowicie powoduje u nie go paraliż... stoi jak słup soli i nawet jak by się waliło to go nie ruszy, a tak po za tym to raczej zerka i to tylko wtedy jak lecą reklamy
a co do oglądania tv, to tak jak z cukrem i czekoladom i tak kiedyś się z nim spotka, tylko Twoja w tym głowa żeby to było mądrze. przecież nie sadza się malucha przed tv i nie zostawia samego sobie na cały dzień

ja karmię podobnie jak madzik, 1-2 razy dziennie- ale w tygodniu. kiedy jestem w domu to mała nie potrzebuje mnie. w nocy przestawiłam się na butlę (o matko!!!!!! jak wy to dziewczyny wytrzymujecie - żeby wstać zrobić butle to jest jakiś koszmarny szmat czasu, a cyc to bluzka w góę i już:-p). no w każdym razie w nocy próbuje dać butlę a w dzień rano ne ma czasu Zuzka więc dostaje jak wracam z pracy.póxniej już wieczorem nie chce więc czasami jeszcze w nocy dostaje. ale w zasadzie mnie bardziej żal karmienia niż jej:dry: no i jst jeszcze kłopot z wygodnictwem i ... cenami. ja mam bebilon pepti, na receptę 11 zł za puszkę. wystarcza na 4-5 dni:szok: a normalne mleko jest przecież droższe:szok::szok::szok: no i własnie to nocne karmienie, masakra...

ale jeszcze coś wam powiem ja pry butelce się wyłączam. tak zauważyłam, jak daję cyca to jestem skoncentrowana na małej bo :ugryzie, wypuści tzrezba przytrzymać etc - bo mój wiercioch nie wyleży spokojnie. a tu butla siup i dziekuję - po prostu łapię sie na tym że odpływam myslami

Justyna 11 zł... ja kupowałam Nan HA to kosztował 30zł za małą puszkę (400g) i też starczała jedna na góra 5 dni, teraz kupuję Nan Active to duża puszka (800g) za 40zł starcza na ponad dwa tygodnie bo mały nie pije już tyle mleka co kiedyś. A karmienie nocne to kwestia przyzwyczajenia, mnie ono już od dawna nie dotyczy, ale jak musiałam wstawać i robić butelkę to się przyzwyczaiłam szybko i później szło mi to bardzo sprawnie :-)

Plusy i minusy oglądania telewizji

artykuł na temat telewizji, trochę się z nim nie zgadzam, bo zależy co dziecko ogląda, moja chrześnica w Anglii, oglądała różne bajki takie bardziej edukacyjne teraz ma nieco ponad 3 latka, mówi ładnie w dwóch językach, zna wierszyki, piosenki, umie liczyć, zna alfabet, umie pisać literki, a nawet niektóre całe wyrazy, nie mówię, że to zasługa tylko tv, ale dużo czasu spędzała z telewizorem, a mimo to nie dopadło jej żadne z opisanych w artykule złe zjawisko...
tv na pewno niesie za sobą jakieś zagrożenia, ale to wszystko zależy od rodziców

reklama
Do góry