ja o tym wcześniej nie słyszałam, a przy Nice też chusteczek używałamJa stosuję chusteczki nawilżane już przy drugiej córce i nie mam takiego problemu, więc nie wiem czy to rzeczywiście one są winne.
reklama
kaczuszka2
Entuzjast(k)a
o kurcze
myślała że z dziewczynkami łatwiej
u chłopców bardzo często jest stulejka do naprawy
zdrówka życzę
myślała że z dziewczynkami łatwiej
u chłopców bardzo często jest stulejka do naprawy
zdrówka życzę
maniulka
Pozytywnie zakręcona:)
Tutaj w Norwegi wcale niema perfumowanych chusteczek,wszystkie są bezzapachowe
kaczuszka2
Entuzjast(k)a
nie zaglądam tu - bo już długo nie karmię
gratuluję wytrwałym
ja starszego karmiłam rok (bez kilku dni) i muszę przyznać że na końcu byłam strasznie zmęczona i zniechęcona
gratki wielkie gla wytrwałych
gratuluję wytrwałym
ja starszego karmiłam rok (bez kilku dni) i muszę przyznać że na końcu byłam strasznie zmęczona i zniechęcona
gratki wielkie gla wytrwałych
u nas też tv włączone zazwyczaj pod wieczór, w ciągu dnia to bardzo rzadko.. no chyba że sobie sam włączy, tuner też umie włączyć i usiłuję przełączać na inne kanały ogląda tylko Świat Elmo i wszelakie piosenki na MiniMini,aaa i zapomniałabym ma swój ulubiony serial... Majka na tvn.. a piosenka to już całkowicie powoduje u nie go paraliż... stoi jak słup soli i nawet jak by się waliło to go nie ruszy, a tak po za tym to raczej zerka i to tylko wtedy jak lecą reklamy
a co do oglądania tv, to tak jak z cukrem i czekoladom i tak kiedyś się z nim spotka, tylko Twoja w tym głowa żeby to było mądrze. przecież nie sadza się malucha przed tv i nie zostawia samego sobie na cały dzień
a co do oglądania tv, to tak jak z cukrem i czekoladom i tak kiedyś się z nim spotka, tylko Twoja w tym głowa żeby to było mądrze. przecież nie sadza się malucha przed tv i nie zostawia samego sobie na cały dzień
Justyna337
Fanka BB :)
ja karmię podobnie jak madzik, 1-2 razy dziennie- ale w tygodniu. kiedy jestem w domu to mała nie potrzebuje mnie. w nocy przestawiłam się na butlę (o matko!!!!!! jak wy to dziewczyny wytrzymujecie - żeby wstać zrobić butle to jest jakiś koszmarny szmat czasu, a cyc to bluzka w góę i już). no w każdym razie w nocy próbuje dać butlę a w dzień rano ne ma czasu Zuzka więc dostaje jak wracam z pracy.póxniej już wieczorem nie chce więc czasami jeszcze w nocy dostaje. ale w zasadzie mnie bardziej żal karmienia niż jej no i jst jeszcze kłopot z wygodnictwem i ... cenami. ja mam bebilon pepti, na receptę 11 zł za puszkę. wystarcza na 4-5 dni a normalne mleko jest przecież droższe no i własnie to nocne karmienie, masakra...
ale jeszcze coś wam powiem ja pry butelce się wyłączam. tak zauważyłam, jak daję cyca to jestem skoncentrowana na małej bo :ugryzie, wypuści tzrezba przytrzymać etc - bo mój wiercioch nie wyleży spokojnie. a tu butla siup i dziekuję - po prostu łapię sie na tym że odpływam myslami
ale jeszcze coś wam powiem ja pry butelce się wyłączam. tak zauważyłam, jak daję cyca to jestem skoncentrowana na małej bo :ugryzie, wypuści tzrezba przytrzymać etc - bo mój wiercioch nie wyleży spokojnie. a tu butla siup i dziekuję - po prostu łapię sie na tym że odpływam myslami
Justyna 11 zł... ja kupowałam Nan HA to kosztował 30zł za małą puszkę (400g) i też starczała jedna na góra 5 dni, teraz kupuję Nan Active to duża puszka (800g) za 40zł starcza na ponad dwa tygodnie bo mały nie pije już tyle mleka co kiedyś. A karmienie nocne to kwestia przyzwyczajenia, mnie ono już od dawna nie dotyczy, ale jak musiałam wstawać i robić butelkę to się przyzwyczaiłam szybko i później szło mi to bardzo sprawnie :-)
Plusy i minusy oglądania telewizji
artykuł na temat telewizji, trochę się z nim nie zgadzam, bo zależy co dziecko ogląda, moja chrześnica w Anglii, oglądała różne bajki takie bardziej edukacyjne teraz ma nieco ponad 3 latka, mówi ładnie w dwóch językach, zna wierszyki, piosenki, umie liczyć, zna alfabet, umie pisać literki, a nawet niektóre całe wyrazy, nie mówię, że to zasługa tylko tv, ale dużo czasu spędzała z telewizorem, a mimo to nie dopadło jej żadne z opisanych w artykule złe zjawisko...
tv na pewno niesie za sobą jakieś zagrożenia, ale to wszystko zależy od rodziców
artykuł na temat telewizji, trochę się z nim nie zgadzam, bo zależy co dziecko ogląda, moja chrześnica w Anglii, oglądała różne bajki takie bardziej edukacyjne teraz ma nieco ponad 3 latka, mówi ładnie w dwóch językach, zna wierszyki, piosenki, umie liczyć, zna alfabet, umie pisać literki, a nawet niektóre całe wyrazy, nie mówię, że to zasługa tylko tv, ale dużo czasu spędzała z telewizorem, a mimo to nie dopadło jej żadne z opisanych w artykule złe zjawisko...
tv na pewno niesie za sobą jakieś zagrożenia, ale to wszystko zależy od rodziców
marlena021
Fanka BB :)
w sumie wszystko niesie dla małego dziecka zagrozenia :-) wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem jak sobie dziecko obejzy dziennie z 2 bajki to przeciez nic sie nie stanie;-)
reklama