reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Alcik u moich teściów też nie ma dywanu i rozścielają Gosi cały pokój kocami, żeby mogła się bawić, raczkować ale nie na gołej podłodze. A co do tego, że się uderzy, nic na to nie poradzisz :-) My wychodzimy z założenia że jak się raz uderzy na przyszłość będzie wiedziała że to boli albo że tak nie można. Wrzuć na luz dziecko to nie porcelana ;-)

witam

dzisiaj postanowiłam wejść z małym na wagę no i się trochę zdziwiłam heh. Młody jak już wcześniej pisałam 2 miesiące temu ważył 12.070 teraz ma 8 miesięcy i wazy 15 kilo :szok: ( w dwa miesiące 3 kilo ):rofl2:
toz to bardzo duzo :szok::szok::szok: wazy dwa razy tyle co moj maluch:rofl2:

Alcikk moj tez ciagle na podlodze....a bo to raz sie walnie Twoja Niki jak zacznie chodzic???
Moj juz mial jakies tam guzy a siniakow na nogach ma pelno i ja nie panikuje z tego powodu;-)

Sara my nie spiskujemy.......zartwowalysmy:-p:-)

marlena021 a co na to lekarze???bo przecież chyba to spora nadwaga:eek:Rozumiem że maluchów się nie odchudza ale 15 kg dla takiego malucha :szok::szok::szok:

no jak chodziłam z małym na szczepienie to widzieli przeciez jaki jest i zaden mi nic nie powiedział tylko go nazwali " misiem"
A mierzy jakies 88 cm,
wydaje mi sie ze moze byc za tata swoim bo jak maz sie urodził to miał ponad 5 kilo i do pewnego czasu tez był puldachem a teraz jest chudy jak szkapa i wysoki, no ja tez jestem wysoka

alcikk - my też cały czas na podłodze trzymamy małego od kiedy zaczął się turlać na łóżku, bo bałam się ze spadnie. Najpierw kładłam mu dywaniki i puzzle, a jak zaczął raczkować to przestałam kłaść, bo i tak on wszędzie łazi po całym mieszkaniu :tak: a obijał się na początku strasznie ale dzięki temu nauczył się ładnie wstawać i siadać i raczkować :-)

marlena - az 15kg? zaskoczona jestem :szok: ale jest wysoki, więc faktycznie na pewno po tatusiu :tak:

marlena - ładna waga!:-D jak ruszy na nogi to pewnie troche przystopuje:-)

ivaz - Jasiek tez "podłogowiec"
na czworakach biega po całym domu, czasami aż za szybko i zaryje nosem w podłoge
czepia się wszystkich mebli, wogóle wszystkiego co leży na podłodze - staje i robi małe kroczki, czasem się puści i tak stoi ze 2-3 sekundy, zanim nie straci równowagi.
ale juz ma trochę mniej guzów - jest bardziej ostrożny i szybciej się łapie jak leci.
teraz go ucze schodzenia bezpiecznie tyłem z łóżka
no i super z dnia na dzień coraz lepiej utrzymuje równowagę, aż sama jestem pod wrażeniem

reklama
Do góry