E
edis
Gość
Magda - ja mojej Anulce też daję butlę wieczorem jak przez cały dzień jestem z nią w domu. Jakoś nie zauważyłam żeby po tym lepiej spała. Wręcz przeciwnie - dopóki była tylko na cycu to pięknie spała całą noc, niekiedy nawet od 21.00 do 7.30. Jak dałam pierwszy raz butlę (słabo przybierała i zlecono mi dodać jedną porcję mleka modyfikowanego) to też ładnie spała ale chyba ze 3-4 dni, potem sytuacja uległa zmianie i tak ciągnie się cały czas. Tylko, że ja nawet jak Ania dostanie butlę na noc to potem w nocy karmię ją tylko piersią. Natomiast inaczej to wygląda np dziś - wykąpałam małą troszkę wcześniej, dałam cyca i przyjechałam do pracy. Ok. 22 mąż da jej butlę i potem to w zależności jak będzie chciała, ostatnio dał jej mleko modyfikowane ok.21 i spała do 4 nad ranem a znów na wcześniejszej nocy jadła mu co 2godz. Nie ma reguły.Tylko, że jak bym w nocy karmiła w\butlą to ile by mi tych karmień dziennych zostało 2, góra 3 :-( W dzień Gosia cyca traktuje już raczej jako popitkę (herbatki pije baaaaardzo rzadko) i tylko w nocy cyc to posiłek. Jeszcze m\by mi się odzwyczaiła i co
A jeśli chodzi o karmienie w dzień to faktycznie już coraz mniej tych karmień zostaje. Ja gdy wracam po nocy to mała "czeka" już na cyca, potem zasypia i znowu ok.9.30 dostaje pierś. W ciągu dnia to może ze 2razy jeszcze zje, czasem 3, zależy ile i czego zje. No ale musimy się przyzwyczaić, że nasze dzieciaki "dorastają";-)