reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

A ja juz mam dosc- ide do lekrza niech dadza skierowania na jakies badania bo oszaleje!
Dalam dzis rano Maji kaszke Bebilon pszenna- zjadla, bylo ok a gdzies za pol godz zwymiotwala WSZYSTKO- tak strrasznie chlustala az nia rzucalo! Teraz mam lzy w oczach jak o tym pisze co jej sie dzieje cholera!!!!! A to nie wszytsko, chwile potem zaczela sie drapac po tej szyjce- widac ze ja strasznie swedzialo, nie moglam jej utzrymac tak sie rwala, patzre pod chustke ktora nosi na szyjce a tam cala skora zywoczerwona i jakies bable jej powyskakiwaly! Reakcja alergiczna jak nic, ale zeby az tak?? Nie wiem czy to dlatego ze kaszka na mleku modyfikowanym, czy dlatego ze pszenna i z glutenem?? Ale jak jej dawalam kaszke manna, ona tez jest glutenowa to bylo ok:-:)-:)-( sama nie wiem, ale jestem zalamana!!! Wykapalam ją w zimnej wodzie, wysmarowalam srebren koloidalnym ( moj tata ma zapasy na czasrna godzine) i pomoglo...teraz spi juz druga godzine....
A co dziwne jak sie zwymiotala to ja potem wycieram te wymioty a tam byly takie duze kawalki takiej jakby galarety, skad to sie wzielo?? Pomsylalam ze moze jakos w tek kaszce byla maka ziemniaczana i jej sie to scielo w zoladku, po prostu nie wiem....:-:)-:)-:)-:)-(

reklama
to zależy od dziecka - moja Nika kupę zaczęła robić na nocnik nim ukończyła rok, po prostu robiła zawsze o tej samej porze, więc niania ją sadzała - a że Nika nie oponowała i grzecznie na nocniku siedziała, to było ok - potem sama wołała, że chce :tak: siusiu zaczęła wołać, jak skończyła dwa lata mniej więcej - bez żadnego ponaglania czy stresowania z naszej strony

Maja w dzien kiedy skonczyla 6miesiecy- 7630g i 70 cm. Takze ja ją jakos dziwnie mierzylam bo mi wyszlo 73 w domu:sorry: w kazdym razie byla ponad siatka ze wzrostem a teraz jest troche ponozej 97.centyla. No chyba ze ja pielegniarka zle zmierzyla ale w zasadzie to malo wazne z nikim sie nie scigamy :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jestem bardzo DUMNA z postepow Jasia,Zosi i Małgosi!!!:tak:
Ja rowniez:-)

A Amelcia zaczyna ostatnio duuuuuzo gadac:tak: Jakos mnie to dziwi bo bardzo czesto-gesto mowi juz ta-ta-ta , ba-ba-ba, bla-bla-bla, mamammam- jak placze:sorry: i jeszcze cos tam po swojemu.. Mojego kuzyna synek ma prawie poltora roku i tyle nie gada co ona -wiecej tak mruczy.. a mala jakos tak bardziej gada..

Pożyczyłam od siostry inhalator elektryczny i zrobiłam dzis małejinhalację z soli fizjologicznej. Ale buźkę otwierała jak ta para leciała jak by wiedziała o co chodzi. Śpi teraz i nic jej nie charczy w nosku :-)

reklama
Justyna - mi się to podoba że nie trzeba za szybko sadzać na nocnik :)
magdalenka - też tak czytałam ze dzieci albo są bardziej ruchliwe albo bardziej gadatliwe :)))

Do góry