reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Ewelcia-no pewnie ze maja laskotki.Julita tez rechocze jak ja z m.laskoczemy:tak::-D
ATsonia-nie wiem jak to sie nazywa ale podejrzewam ze chodzi o pokrycie zebow "sztucznym szkliwem",bo zeby jak sa slabe i np.atakuje je prochnica to dlatego ze slabe jest wlasnie szkliwo(dlatego pasty sa wzbogacone we fluor ktory je wzmacnia).
To jest bardzo kosztowny zabieg,ale skuteczny na wiele lat...Ja tak mam...Urodzilam sie w 32 tc i nie zdazylo mi sie wyksztalcic szkliwo-tzn slabiutkie bylo.Jestem juz po 2 zabiegach-jeden w wieku 7 lat,drugi w wieku 18 lat.Teraz bym chciala na 30tke tylko ze wczesniej placili rodzice a teraz...?

reklama
cebion multi jest bardzo dobry.My wprawdzie teraz nie stosujemy bo mala zdrowa,ale jak slysze ze kicha to profilaktycnie daje jej np 5 dni i kichanie znika:tak:

ja tez pomyslałam o tym co sara napisała, czyli o nakładaniu sztucznego szlkiwa...faktycznie to drogie jest-ja miałam robione jako 7 latka na stałych zebach i jak dotad mam tylko 2 zeby usuniete-ósemki, a plomby tylko w 5 zebach-wiec chyba działa...w kazdym razie jak adas bedzie miał stałe zabki to sie pwnie zdecyduje

Ja się musze troszkę pochwalić, bo Jasiek dziś rano zrobił dwa pierwsze "kroki" na czworaka :-D:-D:-D dwa razy mu się to udało.
od rana leżał na podłodze i kombinował, tyłek do góry, potem na kolana, położyłam mu zabawkę przed nim ale tak, żeby nie dosięgnął i wykombinował jak ją złapać - dwa kroki do przodu i sukces osiągnięty :-)

brawo dla Małgoni!!!!

Jaśkowi jeszcze do siadania daleko.. chyba najpierw będzie raczkował. nawet posadzony nie za bardzo utrzyma równowagę... jak się spokojnie bawi to z 5 min posiedzi, ale taki do przodu pochylony

alicja, a ile takie coś kosztuje, czy to jest wielokrotnego użycia, czy są tam elementy wymienne jakieś (ustnik, maseczka itp.)??

ja zaplacilam za nasz inhalator cos ok. 50 euro. jest to wydatek jednorazowy, bo nic juz nie trzeba do tego dokupywac. maseczki sa 2 - dwoch rozmiarow, dla doroslych i mala na buzke dziecka. sa one silikonowe, wiec po skonczeniu inhalacji myje sie je normalnie, zawsze tez mozna wyparzyc. wiec jedyne co trzeba kupic to sol fizjologiczna i kropelki. ja mam taki najprostszy model. wiem, ze sa jeszcze jakies na ultradzwieki, ale mi go odradzono, bo ponoc tam sa czesci szklane, ktore czesto sie tluka. super sprawa, naprawde katar ladnie przechodzi. moga uzywac wszyscy domownicy i jest to wydatek na dlugi lata.

reklama
Do góry