reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
Dziś mój Filip pierwszy raz stanął w łóżeczku!! :))) Dobrze że obniżyłam spód na sam dół :)))
A poza tym to od wczoraj rana mam pobudki - koncerty - Filip naciąga pozytywkę :))) Szkoda że to na pobudkę a nie na sen ;)
PS. na badaniu usg bioderek pan mówił mi, żebym się zgłosiła na ostatnie badanie albo jak sam zacznie wstawać w łóżeczku albo jak skończy 11 miesięcy, no to chyba już powinnam dzwonić? Hmmmm...

Maniulka tą masc też mam ale nią tylko plecki sie smaruje. Wczoraj jednak posmarowałam też nóżki bo spirytusu nie miałam (ale pediatra tak zaleciła, nie ta moja bo była na urlopie).

Po żłobku jeśli jest ładna pogoda to wychodzę na spacer. Sale w żłbku wietrzone są rano przed dziećmi i po ich wyjściu.

Z tą brodą to u nas też Ada najchętniej zaciska dziąsełka (ząbków brak) na mojej własnie brodzie :tak:
Ogólnie to ona jest dość przytulaśna i ma takie dni, że lubi się poprzytulać.
Moja córka się ostatnio (dwa dni temu) nauczyła, że jak je chrupka kukurydzianego to jeden kęs sobie jeden mi, tak fajnie raczkę wyciąga i oróbuje trafić do mojej buzi :-D

Dzięki modro, ja nosek bardzo często oczyszczam, jak tylko się da. My mamy taki katar wodnisty, a ponoć jak taki jest to by łatwiej wyłaził to wapno jest na miejscu. Teraz pije Ada syropek Sanosvit calcium. wczoraj zrobiłam jej cieplejszą kapiel i nasmarowałam plecki pulmexem i dziś już jest lepiej, kataru mniej. Zapomniałam jeszcze że lekarka zasugerowała by robić małej inhalacje z soli fizjologicznej. tylko że musiałabym kupić inhalator taki elektryczny.

Własnie...ta jesień....mnie i męża zaczyna boleć gardło!!! :-( martwię się bo Szymon w nocy pokasływał i nie wiem czy to nie zwiastun jakiegoś choróbska...mam nadzieję, że nie bo jak czytam jakie Wy męczarnie przechodzicie to bardzo mi żal tych naszych chorych dzieciaków.

Ząbkowanie-pewnie że genetycznie uwarunkowane-jak prawie wszystko :-D ja bardzo wcześnie "dostałam" zębów!!! w 3 miesiącu miałam już dwa-jak wspomina moja mama-tak samo Szymon. Dlatego mnie to martwi bo mam słabe zęby i jeśli rzeczywiście Szymon udał się we mnie to będziemy często gościc u stomatologa :-(

Wczoraj mi mówiła siostra mojego męża, że ja dzieciom wyjdą wszystkie zęby to warto zainwestować ....hmmmmdokładnie nie wiem jak to się nazywa...oni to nazywali "lakierowaniem zębów" i wtedy podobno jest spokój na wiele lat. Drogie to podobno jak cholercia ale bardzo skuteczne. I to nie jest lakowanie-trzeba iść do stomatologa i się dowiedzieć jak to się dokładnie nazywa.

reklama
i moja Karolinka caluje z otwarta buzia i jeszcze przy tym mieli jezyczkiem, wiec jestesmy cali obslinieni:-D a z przytulaniem to ciezko! tylko wieczorem jak jest zmeczona, to pozwala sie tulic. albo jak lezymy na lozku, to wtedy sie turla i poluje na moj goly brzuch i tak sie pcha, jakby chciala wejsc do srodka:eek: a w ciagu dnia, jak mam ja rekch to sie wiertosi, rozglada dookola albo tarmosi mnie za wlosy:wściekła/y:

Do góry