reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Ivaz,tak obraca sie brzuszka na plecki od dawna-i od tych obrotow zaczela wlasnie a teraz przestawila sie na te.Tyle ze z brzuszka na plecki to jest 1 sekunda wiec ciezko aparatem mi uchwycic (podziwiam dziewczyny) ale jak namierze ja to wstawie.A tutaj z pleckow na brzuszek czasem idzie jej szybko a czasem widac ze troche jeszcze "walczy miesniami";-)Ivaz,te nasze cory to ROZNIOSA NIEDLUGO TE MATY:-D

reklama
Sara - ale ta Twoja Jula radosna. kurcze a jak się musi namęczyć biedactwo!!!! i ten palec - bosko.:-)

Julia - cieszę się, że Nataniel przybrał. Jestem pewna że terz już będzie wszystko ok

Zu też opanowała obroty z brzuszka na plecki ciekawe kiedy zaczną się inne...

Magdalenka - kurcze Małgosia młodsza jest od Zu a już coś chwyta?? Zu ani myśli nawet grzechotki złapać a wyciągnąć świadomie po nią rączkę - to już na pewno nie... jak patrzę na Szymona ATsoni jak się bawi żyrafą to aż zazdroszczę. też mamy taką żyrafę - ale na razie żadnych oznak chęci chwycenia jej nie widzę:baffled:

Julia, super że Nataniel przybrał :-)
Sara, ale Julitka jest żywa i sprytna, jak się pięknie wywraca
moja Jula obraca się z pleców na boczki, czasem na brzuszek jej się uda oraz z brzuszka na plecki czasami

Julia dobrze że Nataniel przybrał na wadze :tak:
Sara twoja Juli to rozniesie mate :-D
i ja się muszę pochwalić że mój brzdąc wczoraj zrobił obrót o 360stopni z pleców na brzuszek i spowrotem na plecki :-D:tak: cieszyłam się jak głupia :-p

oto co mi napisała doradca laktacyjny:

Tak, dobrze byłoby trochę ściągać. Burzowe pogody się skończą i maluch zacznie jeść systematycznie większe ilości, a jeżeli nie będziesz ściągać to może okazać się, że pokarmu jest mniej. Poza tym takie przepełnienie jest mało przyjemnie oraz potencjalnie niebezpieczne (może dojść do zastoju).
Postaraj się jednak częściej przystawiać do piersi, wystarczą krótkie karmienia, szczególnie w ciągu dnia. A może uda się trochę podać łyżeczką lub strzykawką?

ale łyżeczki ani strzykawki nie wprowadzam... jak nie chce jeść to nie. przysysa się na krótko nie będę jej zmuszać jak nie chce... JUŻ NIE.
i chyba są efekty, mała naprawdę zaczyna mi się uspokajac przy piersi jak coś ją niepokoi, chyba przestałam jej się kojarzyć z przymusem jedzenia:happy2: a dzisiaj muszę się pochwalić - karmiłam w centrum handlowym...::-) jestem z siebie dumna bo pisałam, że mam opory. a tu poszliśmy na lody, usiedliśmy w kątku a ja przykryłam się pieluszką i karmiłam. przystawiłam małą dwa razy bo wszystko ją rozpraszało. jednak Zu potrzebje spokoju, hałasy ją denerwują przy karmieniu. ale ja byłam spokojna i ona też więc jestem z siebie dumna. może jak pojadę nad morze to nie będę miała oporów żeby karmić ją na plaży.

A ja poważnie zastanawiam się nad skończeniem karmienia, bo moje zęby strasznie na tym cierpią. Wczoraj odkruszył mi się fragment od kolejnego zęba. Ciąża osłabiła je strasznie! Głównie mega wymioty przez 3 miesiące...
Biję się z myślami...bo chciałabym dać Gabrysi to co najlepsze

Brawo dla Natanielka i jego dzielnej mamusi:-)

Sara Julitka jest rozkoszna! Spryciula mała:-D:-D:-D

Gabrysia też odwraca się z brzuszka na plecki czekamy na kolejne akrobacje:-) ale zabawek jeszcze za bardzo nie chce chwytać

A ja poważnie zastanawiam się nad skończeniem karmienia, bo moje zęby strasznie na tym cierpią. Wczoraj odkruszył mi się fragment od kolejnego zęba. Ciąża osłabiła je strasznie! Głównie mega wymioty przez 3 miesiące...
Biję się z myślami...bo chciałabym dać Gabrysi to co najlepsze

Karolka dobro Gabrysi jest ważne, ale musisz też pamiętać o sobie !:tak:

wstyd się przyznać ale ja nawet nie byłam u dentysty...:baffled: boję się strasznie... a Karolka może jakbyś zapytała stomatologa to doradził y Ci jakiś fluor czy coś??

reklama
Julia dobrze że Nataniel nie zwraca pokarmu. Oj podoba mi się to imię, i kojarzy mi się z Nathanem z filmu "one tree hill" :-D he he zawszę chcę napisać Nathan a nie Nataniel :-D. A twój synek jest śliczniutki :tak: i na pewno jeszcze zacznie szybciej przybierać.
Sara jak ja widzę juli to mogę sobie wyobrazić co pati będzie robiła jak będzie miała tyle miesięcy i dni co ona :-D:tak: he he to samo :-D bo Pati już chce się obracać na boki i się kręci itd. a ostatnio się trzyma z tyłu glowy i nogi do góry, pupa lub brzuchol :-D. Juli jest świetna :tak:

Do góry