reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

U nas dziś była premiera kaszy kuskus. Pyszna. ;p W każdym razie u nas sukces, bo je już obiady i już nie dodaję tyle deserku.

reklama
Słuchajcie, Maksiu przeszedł 2 miesięczny okres ekspozycji na gluten (dawałam 1/2 łyżeczki manny), z wyjątkiem paru dni jak byliśmy na wakacjach. Czy teraz mogę podać mu pełny posiłek glutenowy? W necie są sprzeczne info, np. po pierwszym etapie kiedy się podaje 2-3 g, dawkę zwiększa się do 6 g, a dopiero po 9 miesiącu podaje pełen posiłek, gdzie indziej, że mogę podać od razu po 2-miesięcznej ekspozycji (kiedy podawałam 2-3g) od razu pełen posiłek. Jak to jest ?

Ainah, Franek był na miesięcznej ekspozycji i po niej dawałam mu kaszkę mannę jako posiłek. Przez jakiś czas nie codziennie, ale dość szybko zaczął jeść kaszkę glutenową codziennie na śniadanie :)

Ewa ale Franek był na piersi ale Maksio jest na mm.Na piersi ekspozycja trwa krócej/. Najlepiej sie zapytaj ainah cristal.

ainah my jeszcze na ekspozycji tej 6 gr, fakt coraz więcej tego bo i chleek w dzień się zdarza prawie codziennie, ale kaszki pszennej jeszcze nie dawałam jak cały posiłek...my na ekspozycji od 6 mies. więc już 4 mies....jeszcze troszkę i zaszalejemy już bardziej:)

reklama
Do góry