reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

U nas mleczko jest juz tylko 2x dziennie, bo w nocy nie je, tylko na noc 180 (niecałe) i 150 rano (też niecałe) no i kaszka mleczna w południe ale ona tylko 90 ml jako dodatek do owoców bo to one grają tu główną rolę;) Z obiadami różnie, czasem zje ładnie wszystko (wczorajsza zupka dyniowa spisala się rewelacyjnie!!:))) (mroziłyście dynię w kawałkach?) potem po obiedzie który je ok 16, 17 nie ma juz zazwyczaj nic, sporadycznie jakiś jogurt, najczęściej to trochę chrupek i trochę soczku.

reklama
U nas mleczko 2-3 razy dziennie plus obiad,deser i kaszka na sniadanie.Na noc dostaje 210ml ale nie zawsze zje cale,w nocy dostaje 180ml.

u nas mm też jest 2 razy dziennie
rano i na noc
bo Adaś w nocy tak piersi opróżnia że w dzień już nic nie zostaje :(
czasem uda się go raz nakarmić w dzień a tak to tylko nocami zajada pierś

i jak to się ma do spania całe noce i niekarmienie?
hi

ja moja w nocy karmie, bo jest chuchro, a poza tym glodna jest okropnie i pewnie herbatka by sie nie zadowolila. niech je na zdrowie ;)

salomi - moja tez na kawaleczki ma odruch wymiotny. ale sie nie przejmuje, bo Ninka dopiero kolo roku zaczela jesc kawalki. wiec na razie w ramach zupy jest gesta papka, ktora Alicja UWIELBIA ;) zupa to jej ulubiony posilek

reklama
Do góry