reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Agaj ja Lolka nie umiałam odstawić..Karmiłam do dwoch lat i uważam, że troche za długo...Ja z dnia na dzień poszłam do szpitala na miesiąc i został bez cyca ale podobno dośc szybko o nim zapomniał...

reklama
Gufi - na kupe polecam herbatke PLANTEX u nas pomaga jak mamy satój kupy przez dwa dni ;-) też się zaczęło po wprowadzeniu warzyw, najbardziej zapiera marchewka :/

Kasiarem - no i jak z jedzeniem na noc? Mój Sebek lubi jeść z butli patrząc w telewizor, wtedy moge z nim usiąć bo inaczej muszę go nosić żeby jadł bez wyginania się, a klocek ma już 10 kg :/

tak, karmie piersia. na razie daje tylko warzywka i owocki. jak skonczy 6 m-cy to zamierzam dawac kaszki na mm albo wlasnie jogurciki.
Adas pije cyca wczesnym ranem (raz o 5 raz o 7, róznie to bywa), o 8 ja wychodzę i on wtedy ma na sniadanko kaszka lub jogurcik, potem obiadek i na deserek owoce. Wracam o 17, wiec około 17.30 je cyca, potem pije na zasypianie przed 20, przebudza się czasem na popicie około 22 (a czasem dopiero wtedy zasypia) i potem je raz w nocy.
Do picia tylko woda poza piersią.

U nas wczoraj pół sloiczka wciągnięte ale kaszki na dobranoc nie, nie, nie..Jak tak dalej pójdzie to będzie jadał poza cycem jeden posiłek ;-)
my kaszke mamy na sniadanie, bo na kolacje do przytulaski do cycusia:)

zrobilam atak sliwkami suszonymi i dzis byla wieeeeelka kupa :) niestety z piciem idzie nam nadal slabo - nawet w nocy nie chciala herbatki, a jak dalam jej butle do buzi, to miala odruch wymiotny :/ z kubeczka pije ledwo co

my chyba przejdziemy na trzy posilki, bo rano po nocnym cycaniu Alicja juz piersi ledwo co wypije. czyli bedzie tak:
9.00 - kaszka
12.00 - cycus
15.00 - obiadek
18.00 - owocki z manna
przed ok. 20 snem piers i jeszcze w nocy 2-3 razy niestety ...

Gufi - na kupe polecam herbatke PLANTEX u nas pomaga jak mamy satój kupy przez dwa dni ;-) też się zaczęło po wprowadzeniu warzyw, najbardziej zapiera marchewka :/

Kasiarem - no i jak z jedzeniem na noc? Mój Sebek lubi jeść z butli patrząc w telewizor, wtedy moge z nim usiąć bo inaczej muszę go nosić żeby jadł bez wyginania się, a klocek ma już 10 kg :/

telewizor czyni cuda mała zjadła ładnie na koniec się utulała i zasneła u nas tylko 7,5kg

reklama
Do góry