reklama
gabriellao0
Ja...
czyli z grubsza karmicie mlekiem już tylko raz albo dwa w ciągu dnia?
tak wnioskuję czytają posty
jest i obiadek i deserek i kaszka
to tylko ja nadal na samym praktycznie mleku?
Ja mam mały problem. Hubert ostatnio 4 dni pod rząd nie budził się w nocy. Spanie o 20 do 7. Niby fajnie, bo można pospać, ale wypadł mu jeden posiłek. Je jak wstanie mleko, potem koło 11 kaszka na mleku, 15 duży sloiczek obiadku i na kolację kleik z owocami. Chciałam mu wcisnąć ten 5 posiłek w ciągu dnia, ale się nie da;/ Jak zje mi te 4 to już cud, czasami po 4 godzinach muszę go trochę zmuszać do zjedzenia. Chyba za młody jeszcze na 4 posiłki??
Sądzę że to nie jest problem ze dziecko je 4 posiłki w ciągu dnia i w nocy już się nie budzi. To mu wystarcza co dostaje i jak sama piszesz czasem musisz go namawiać do zjedzienia. Weź pod uwagę że jest ciepło i apetety może być słabszy w upały, pamiętaj też że jak dużo pije to nie ma miejsca na jedzonko no i jest w okresie intensywnego wzrostu i zwyczajnie nie ma czasu na jedzenie bo jest zainteresowany swiatem, a emocje odsypia w nocy. Uważam że jak je tyle co piszesz i do tego pije to jest wszystko w porządku i nie nie powinnaś próbować dostosowac małego do jakiegoś schematu żywienia. ;-)
kasiarem1
Fanka BB :)
chciałabym żeby moja gwiazda polubiła kaszki zawsze to urozmaicenie posiłków a na wszystko jest bleeeeeeeee ostatnio kupiłam z hippa manne z owocami i też nie hciała mm już pije ładnie ale 120 to jest maks wcześniej pytałam ile dziecko ciągnie butle bo jak dajemy wieczorem mm na sen to po 10 już spi i wtedy pije 120 przez 40min ręka mi odpada a kręgosłup aaaaa i jeszcze ruszam butelką żeby coś ciągła ostatnio po 15 min patrze ile wypiła a tam nić nie wim jak ona to myta
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
czyli z grubsza karmicie mlekiem już tylko raz albo dwa w ciągu dnia?
u nas od jakis 2 tyg. sloiczek owocow, sloiczek warzywek i piers 3 razy w dzien i 1-2 w nocy. ale np. dzisiaj rano o 9 powinna byc piers, ale Alicja wogole niechetnie ssala i dalam jej kaszki z owocami hipp i zjadala ze smakiem. chyzby cycus sie przejadl ...
wogole od kiedy jemy owocki i warzywka Alicja ma problemy z kupka
chciałabym żeby moja gwiazda polubiła kaszki zawsze to urozmaicenie posiłków a na wszystko jest bleeeeeeeee ostatnio kupiłam z hippa manne z owocami i też nie hciała mm już pije ładnie ale 120 to jest maks wcześniej pytałam ile dziecko ciągnie butle bo jak dajemy wieczorem mm na sen to po 10 już spi i wtedy pije 120 przez 40min ręka mi odpada a kręgosłup aaaaa i jeszcze ruszam butelką żeby coś ciągła ostatnio po 15 min patrze ile wypiła a tam nić nie wim jak ona to myta
ale chyba nie martwisz się że zjada tam mało mleka na raz? pewnie nie potrzebuję więcej, lepiej nie porównywać jej z innym dziećmi, które jedzą więcej bo możnaby popaść w depresje, a domaga się tego jedzenia po 10? czy sama jej chce podać na noc o tej porze? bo może lepiej jak śpi to dać jej spać ile chce i jak się zacznie domagać jedzenia to wtedy jej dać to może zje szybciej i może więcej?
Nie tylko ty..U nas słoiczek (cudem i to raz) albo pół dopity cycem kaszka na kolacje dopita cycem...Owocki od swieta, dopite cycem a cyc na żądanie i na pewno więcej niż 5 razy..W nocy 4 razy...Lolka też tak karmiłam i prosze jaki sxczczypior.Do dwóch lat mial pierś na żądanie , Filip do roku co najmniej..Chce to dostaje, czasem tylko chce się napić...Ooo i soczek z woda raz na czas...I mnie to tam nie przeszkadza..Uwielbiam tą wygode :-)czyli z grubsza karmicie mlekiem już tylko raz albo dwa w ciągu dnia?
reklama
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Gufi - u nas działa sok śliwkowy! Godzinka i kupa jak złotoRozluźniająco działają też chyba brokuły z tego, co pamiętam.
brokuly jadlysmy 3 dni i nic ... dzis rano dalam jej pol sloiczka sliwek suszonych i tez nic ... a pic niczego nie chce ...
Podziel się: