reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
czyli z grubsza karmicie mlekiem już tylko raz albo dwa w ciągu dnia?
tak wnioskuję czytają posty

jest i obiadek i deserek i kaszka
to tylko ja nadal na samym praktycznie mleku?

Ja mam mały problem. Hubert ostatnio 4 dni pod rząd nie budził się w nocy. Spanie o 20 do 7. Niby fajnie, bo można pospać, ale wypadł mu jeden posiłek. Je jak wstanie mleko, potem koło 11 kaszka na mleku, 15 duży sloiczek obiadku i na kolację kleik z owocami. Chciałam mu wcisnąć ten 5 posiłek w ciągu dnia, ale się nie da;/ Jak zje mi te 4 to już cud, czasami po 4 godzinach muszę go trochę zmuszać do zjedzenia. Chyba za młody jeszcze na 4 posiłki??

Sądzę że to nie jest problem ze dziecko je 4 posiłki w ciągu dnia i w nocy już się nie budzi. To mu wystarcza co dostaje i jak sama piszesz czasem musisz go namawiać do zjedzienia. Weź pod uwagę że jest ciepło i apetety może być słabszy w upały, pamiętaj też że jak dużo pije to nie ma miejsca na jedzonko no i jest w okresie intensywnego wzrostu i zwyczajnie nie ma czasu na jedzenie bo jest zainteresowany swiatem, a emocje odsypia w nocy. Uważam że jak je tyle co piszesz i do tego pije to jest wszystko w porządku i nie nie powinnaś próbować dostosowac małego do jakiegoś schematu żywienia. ;-)

Gabriela, ja karmię 3 razy mlekiem, raz jest obiad, a raz kleik na mleku z owocami :) I tak jeszcze min. pół miesiąca będzie. Potem wejdzie pewnie druga kaszka.

chciałabym żeby moja gwiazda polubiła kaszki zawsze to urozmaicenie posiłków a na wszystko jest bleeeeeeeee ostatnio kupiłam z hippa manne z owocami i też nie hciała mm już pije ładnie ale 120 to jest maks wcześniej pytałam ile dziecko ciągnie butle bo jak dajemy wieczorem mm na sen to po 10 już spi i wtedy pije 120 przez 40min ręka mi odpada a kręgosłup aaaaa i jeszcze ruszam butelką żeby coś ciągła ostatnio po 15 min patrze ile wypiła a tam nić nie wim jak ona to myta

u nas od jakis 2 tyg. sloiczek owocow, sloiczek warzywek i piers 3 razy w dzien i 1-2 w nocy. ale np. dzisiaj rano o 9 powinna byc piers, ale Alicja wogole niechetnie ssala i dalam jej kaszki z owocami hipp i zjadala ze smakiem. chyzby cycus sie przejadl ...

wogole od kiedy jemy owocki i warzywka Alicja ma problemy z kupka :( jak byla na piersi, to robila kupki bardzo czesto i wodniste. teraz sa duzo gestsze i mam wrazenie, ze ciezej jej zrobic. prezy sie, steka, placze. unikam zapierajacej marchwi, banana, ale i tak sa problemy. macie jakies sposoby???

chciałabym żeby moja gwiazda polubiła kaszki zawsze to urozmaicenie posiłków a na wszystko jest bleeeeeeeee ostatnio kupiłam z hippa manne z owocami i też nie hciała mm już pije ładnie ale 120 to jest maks wcześniej pytałam ile dziecko ciągnie butle bo jak dajemy wieczorem mm na sen to po 10 już spi i wtedy pije 120 przez 40min ręka mi odpada a kręgosłup aaaaa i jeszcze ruszam butelką żeby coś ciągła ostatnio po 15 min patrze ile wypiła a tam nić nie wim jak ona to myta

ale chyba nie martwisz się że zjada tam mało mleka na raz? pewnie nie potrzebuję więcej, lepiej nie porównywać jej z innym dziećmi, które jedzą więcej bo możnaby popaść w depresje, a domaga się tego jedzenia po 10? czy sama jej chce podać na noc o tej porze? bo może lepiej jak śpi to dać jej spać ile chce i jak się zacznie domagać jedzenia to wtedy jej dać to może zje szybciej i może więcej?

Nie tylko ty..U nas słoiczek (cudem i to raz) albo pół dopity cycem kaszka na kolacje dopita cycem...Owocki od swieta, dopite cycem a cyc na żądanie i na pewno więcej niż 5 razy..W nocy 4 razy...Lolka też tak karmiłam i prosze jaki sxczczypior.Do dwóch lat mial pierś na żądanie , Filip do roku co najmniej..Chce to dostaje, czasem tylko chce się napić...Ooo i soczek z woda raz na czas...I mnie to tam nie przeszkadza..Uwielbiam tą wygode :-)

reklama
Do góry