reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Teraz granulat, potem syrop do rozrabiania z wodą. Wtedy można stopniowo zmniejszać ilość syropu. Ja kupowałam dla starszaka ten herbapolu. Do teraz go pije. Samej wody nie chce ale wystarczy, że woda się zaróżowi kapką soku i już jest ok.

Dziś kubek Medeli powinien do mnie przyjść, to może w weekend spróbuję Frankowi jakąś wodę w nim podać. To Wam powiem, czy załapał :) Ale niekapek też wzięłam - nie będę w kawiarni męczyć się z kubkiem dopóki Franek nie opanuje picia z niego. No i jak będę Pucka z kimś zostawiać, to też lepiej, żeby miał coś, z czego fatwo pić, żeby tragedii nie było ;) Chciałam wejść od razu w kubek 360 stopni, ale one są podobno dla starszych dzieci. Jeszcze pewnie jakiś bidon z rurką na później kupię, ale to później...

Przypomniałyście mi, że mam przecież kubeczek medeli tylko on jest taki bardzo malutki. Kupiłam jeszcze w ciąży - muszę go poszukać i zdam relację :-)

a ja otatnio kupiłam niekapek TT ten od 6 m i mała szybko załapała o co chodzi - co prawda zawsze jest bardzo zdziwiona jak ua jej się siorbnąć ale ciągnie z zapałem

moja niunia od urodzenia pieknie jadla z butelki ssała cycunia a teraz gdy ponała łyżeczke niechce pić z butelki cy tak z dnia na dzień dziecko zapomina?

A moj Jasko absolutnie nie chce zadnej butli.Chcialam mu podawac troche herbatki jak sie zrobilo cieplej ale ani myslal pic z butelki:dry:Pomemla troche w buzi tego smoka ale absolutnie nie chce ssac:sorry2:Wiec musze sie tez rozejrzec za jakims kubeczkiem z dziubkiem, tylko jaki?:sorry2:

reklama
ja nie mam problemow z tym ze Lenka czegos nie chce ona jak widzi butelke czy lyzeczke to od razu buzie otwiera wiec nie pomoge:)

co do kubka ja kupilam aventa niekapek i chyba bede musiala ja nauczyc juz powoli pic z niego bo wczoraj jak dalam malej soczek marchwiowy przez smoczek to mi sie odbarwil:( i za cholere nie chce zejsc

wczorajszym absolutnym hitem byly "pierwsze banany" hippa. nie nadazalam nakladac jej ich na lyzeczke bo tak szybko polykala i zaczynala od razu marudzic i otwierac buzie ale faktycznie sa dobre i slodkie:)

Do góry