reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Ja dalej Mikosia dokarmiam,nie mam wyjścia skoro tak mało mam w cycach a daje mu cyca kiedy tylko chce i mało mu zawsze.I znowu za miesiąc pani doktor powie ,że za dużo waży i żeby nie dokarmiać go o i co głodzić mam własne dziecko? :(((

Ja dalej Mikosia dokarmiam,nie mam wyjścia skoro tak mało mam w cycach a daje mu cyca kiedy tylko chce i mało mu zawsze.I znowu za miesiąc pani doktor powie ,że za dużo waży i żeby nie dokarmiać go o i co głodzić mam własne dziecko? :(((

a jak często dajesz mu tego cyca? bo niektórym jednak dlużej to mleczko się produkuje i może jak za często dostawiasz to jest jeszcze za mało? u większości to jest bez znaczenia bo i po pół godziny jest pelno mleka, ale jednak zdarzają się osoby, że potrzeba tego czasu trochę...

a ja długo nie umiałam rozpoznać płaczu dziecka czy głodne czy coś innego... że glodne to poznawałam po tym, że nijak nie dawał się uspokoić. teraz już poznaje czy to z glodu, czy ze zmęczenia czy coś innego - to coś innego to już cholera wie co hehe

a jak często dajesz mu tego cyca? bo niektórym jednak dlużej to mleczko się produkuje i może jak za często dostawiasz to jest jeszcze za mało? u większości to jest bez znaczenia bo i po pół godziny jest pelno mleka, ale jednak zdarzają się osoby, że potrzeba tego czasu trochę...

a ja długo nie umiałam rozpoznać płaczu dziecka czy głodne czy coś innego... że glodne to poznawałam po tym, że nijak nie dawał się uspokoić. teraz już poznaje czy to z glodu, czy ze zmęczenia czy coś innego - to coś innego to już cholera wie co hehe

O kurcze ciezko powiedziec jak czesto ale zeby zjadl i nie plakal to cyc musi sie napelniac 3h ale on chce czesciej w nocy nie ma problemu tylko w dzien :(

renczysia jak za duzo-on taki fajniutki. Ja tez bym dokarmiała bo jak nie dac dziecku jak chce...-a moze oszukaj go troszke herbatką??

Wiolcia-na tej fotce na suwaczku to Krzyś juz taki mały lansik rosnie-oj tylko patrzec jak zacznie na disco jezdzic,,:)

Wasze dzieci też się bawią piersią przy jedzeniu? Ja się czasem czuję jak smoczek, grzechotka i gryzak w jednym... A podrapana jestem jak nie wiem co...

Myślałam wczoraj o tych zaleceniach położnych, żeby karmić co 3 godziny, bo 3 godziny trzeba, żeby się pierś znowu napełniła. No ale zazwyczaj karmi się z jednej piersi na raz, więc jeśli karmiłoby się co 3 godz., to każda pierś miałaby 6 godzin przerwy. Czyli karmienie co 1,5 godz. wcale nie jest - nawet według tej teorii o ponownym napływie pokarmu - za częste.
Dobrze kombinuję?:)

A najlepiej karmić na żądanie - wtedy zegarki nie są potrzebne :)

ewa nie kazdy ma tyle pokarmu, żeby karmić z jednej piersi tylko przy karmieniu. czasami też dziecko to taki glodomorek, że bez problemu na raz wyjada dwie piersi. no i są przypadki, że np. mleko jest tylko w jednym cycu. ja tak miałam ponad 3 tygodnie więc 3 godz. to w miarę sensowne wytłumaczenie wtedy. wszystko zależy od osoby. u jednych jest lepiej, u innych gorzej :-D

No no, jasne. Pisałam o takiej teoretycznej, "książkowej" sytuacji. W książkach mówią o 3 godzinach i o karmieniu z jednej piersi. A to mi się jakoś nie nakłada...
Ale to takie teoretyczne rozważania ;) Chociaż - jak tak teraz pomyślę, to już strasznie dawno Franek nie jadł na raz z dwóch piersi. Co nie zmienia faktu, że np. wieczorem je dwa razy co godzinę. Widać zbiera zapasy na noc ;)

reklama
ja to nie wiem kto pisze te ksaizki-po 6 godzinach to jakbym odsloniła piers to bym wszystko zalała-bo by psikała na wszystkie strony. Moze jak si ema duzy biust to on sie w takim czasie napełnia-moje to szybciej robią...;)

Do góry