reklama
Antylopka
Potrojna mamuska
nie przejmuj się, mój w niecałe dwa tygodnie tyle przybrał...Jeju, to moja chyba jakiś kolos będzie... Przez 2,5tygodnia przybrała 700g
każde dziecko pryzbiera inaczej, wazne, że jest zdrowe, a nie ile przybrał w jakimś czasie
mamolka
Fanka BB :)
agbar- na poprawę laktacji trzeba przede wszystkim więcej pić ( najlepiej w równych odstępach czasu), jak zauważyłam po postach dziewczyny mają lepszą laktację po herbatkach laktacyjnych i karmi, częstsze przystawianie piersi też nie zaszkodzi
u nas po 48 h ( po 24h była znacząca poprawa więc o dobę przedłużyłam odstawienie) bez mojego mleczka Miki ma już ładne, jaśniutkie, biało - różowiutkie rączki i nóżki i ogólnie widać że poziom bilirub. gwałtownie spadł. :-):-):-):-):-)
a był tak żółty że wyglądał jak uzależniony od solarium
madziara- normalne jest, że dzieci o niższej wadze urodzeniowej bardzo często szybko nadrabiają kilogramy.
antylopka- duże dzieci masz - na dobrym mleku uchowane
u nas po 48 h ( po 24h była znacząca poprawa więc o dobę przedłużyłam odstawienie) bez mojego mleczka Miki ma już ładne, jaśniutkie, biało - różowiutkie rączki i nóżki i ogólnie widać że poziom bilirub. gwałtownie spadł. :-):-):-):-):-)
a był tak żółty że wyglądał jak uzależniony od solarium
madziara- normalne jest, że dzieci o niższej wadze urodzeniowej bardzo często szybko nadrabiają kilogramy.
antylopka- duże dzieci masz - na dobrym mleku uchowane
Ostatnia edycja:
mamolka
JA też przepajałam, najlepsze stęż. to łyżeczka glc na 100ml wody.
Dziękuję za informację ( na szczęście moja mama też gdzieś wyszperała info o tej 5 % glukozie )- szkoda że moja pediatra takiej minie udzieliła.
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Dziewczyny załamałam się :-(
Byliśmy w środę u pediatry i Krzyś warzył 4.3kg na ulewanie kazała dawać zagęszczacz ale mały miał problemy z kupą więc na weekend odstawiłam zagęszczacz. Ważyłam go w piątek i ważył 4.4kg byłam super szczęśliwa że ładnie przybiera, w weekend znów ulewał i dziś waga pokazała 4.3kg :--( co robić??? możliwe że schudł??
Byliśmy w środę u pediatry i Krzyś warzył 4.3kg na ulewanie kazała dawać zagęszczacz ale mały miał problemy z kupą więc na weekend odstawiłam zagęszczacz. Ważyłam go w piątek i ważył 4.4kg byłam super szczęśliwa że ładnie przybiera, w weekend znów ulewał i dziś waga pokazała 4.3kg :--( co robić??? możliwe że schudł??
mamolka
Dziewczyny załamałam się :-(
wg mnie raczej nie schudł- raczej odwodnił ( ma zapadnięte ciemiączko- wyczuwalny dołek)??. może dopajaj go glukozą-5%- czyli łyżeczka na 100ml
kurczę no nie wiem jak ci pomóc
sama jestem zmartwiona- rano łatwo z jednej piersi ściągnęłam 120 ml, potem coraz mniej i mniej i 1h temu ledwo 50 ml wyssałam - karmi już jedzie bo mąż z pracy właśnie wraca ale doła mam:-(
Ostatnia edycja:
89gwiazdeczka89
wg mnie raczej nie schudł- raczej odwodnił ( ma zapadnięte ciemiączko- wyczuwalny dołek)??. może dopajaj go glukozą-5%- czyli łyżeczka na 100ml
kurczę no nie wiem jak ci pomóc
sama jestem zmartwiona- rano łatwo z jednej piersi ściągnęłam 120 ml, potem coraz mniej i mniej i 1h temu ledwo 50 ml wyssałam - karmi już jedzie bo mąż z pracy właśnie wraca ale doła mam:-(
mój dzis po raz ostatni dostal butelke z moim pokarmem niestety juz nie dam rady ani 2 razy w ciagu dnia dac swoj pokarm, dzis za caly dzienodciagłam 60 ml juz sie nie mecze . a najgorsze ze chcialam karmic bez jakiegokolwiek doakrmiania conajmniej pol roku ehhh szkoda gadac
reklama
cristalrose
Potwierdzam Też chciałam długo karmić, a wyszło jak wyszło:-(, nie moja wina. Niepotrzebnie się dołowałam, myślałam, że będzie chorowity itp. no i w ogóle taki pokrzywdzony...a tu proszę Cyprianek jest zdrowy, w 7 tyg. ważył 5200 g, a brak piersi rekompensuję mu przytulaniem i noszeniem w chuście:-). I mam zdrowe, szczęśliwe dziecko, gdyby go jeszcze ta kolka nie męczyła, ale jeszcze tylko kilka tyg. i mam nadzieję przejdzie.
Wiolcia - biedactwo, a ściągałas pokarm? Może spróbuj mu dać z butelki żeby zobaczyć ile on w ogóle zjada. I dopajaj go glukoza lub herbatką (polecam plantex), bo w okresie grzewczym dzieciaczki tego potrzebują. A jakie ma pieluchy, tzn czy ciężkie i jaki kolor moczu? Bo jak nie są za ciężkie albo mocz bardzo żółty, to faktycznie może być odwodniony.
Wiolcia - biedactwo, a ściągałas pokarm? Może spróbuj mu dać z butelki żeby zobaczyć ile on w ogóle zjada. I dopajaj go glukoza lub herbatką (polecam plantex), bo w okresie grzewczym dzieciaczki tego potrzebują. A jakie ma pieluchy, tzn czy ciężkie i jaki kolor moczu? Bo jak nie są za ciężkie albo mocz bardzo żółty, to faktycznie może być odwodniony.
Podziel się: