reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
agbar- na poprawę laktacji trzeba przede wszystkim więcej pić ( najlepiej w równych odstępach czasu), jak zauważyłam po postach dziewczyny mają lepszą laktację po herbatkach laktacyjnych i karmi, częstsze przystawianie piersi też nie zaszkodzi :)

u nas po 48 h ( po 24h była znacząca poprawa więc o dobę przedłużyłam odstawienie) bez mojego mleczka Miki ma już ładne, jaśniutkie, biało - różowiutkie rączki i nóżki i ogólnie widać że poziom bilirub. gwałtownie spadł. :-):-):-):-):-)
a był tak żółty że wyglądał jak uzależniony od solarium

madziara- normalne jest, że dzieci o niższej wadze urodzeniowej bardzo często szybko nadrabiają kilogramy.
antylopka- duże dzieci masz - na dobrym mleku uchowane :)

Ostatnia edycja:
Na właśnie piję sporo wody, herbatkę HIPPa kilka razy dziennie, karmię czasami nawet co 1,5-2 godziny a mały jeszcze sprawia wrażenie jakby był głodny. Muszę wypróbować to karmi

Dziewczyny załamałam się :-(
Byliśmy w środę u pediatry i Krzyś warzył 4.3kg na ulewanie kazała dawać zagęszczacz ale mały miał problemy z kupą więc na weekend odstawiłam zagęszczacz. Ważyłam go w piątek i ważył 4.4kg byłam super szczęśliwa że ładnie przybiera, w weekend znów ulewał i dziś waga pokazała 4.3kg :-:)-( co robić??? możliwe że schudł??

Dziewczyny załamałam się :-(
Byliśmy w środę u pediatry i Krzyś warzył 4.3kg na ulewanie kazała dawać zagęszczacz ale mały miał problemy z kupą więc na weekend odstawiłam zagęszczacz. Ważyłam go w piątek i ważył 4.4kg byłam super szczęśliwa że ładnie przybiera, w weekend znów ulewał i dziś waga pokazała 4.3kg :-:)-( co robić??? możliwe że schudł??

wg mnie raczej nie schudł- raczej odwodnił ( ma zapadnięte ciemiączko- wyczuwalny dołek)??. może dopajaj go glukozą-5%- czyli łyżeczka na 100ml

kurczę :( no nie wiem jak ci pomóc

sama jestem zmartwiona- rano łatwo z jednej piersi ściągnęłam 120 ml, potem coraz mniej i mniej i 1h temu ledwo 50 ml wyssałam - karmi już jedzie bo mąż z pracy właśnie wraca ale doła mam:-(

Ostatnia edycja:
wg mnie raczej nie schudł- raczej odwodnił ( ma zapadnięte ciemiączko- wyczuwalny dołek)??. może dopajaj go glukozą-5%- czyli łyżeczka na 100ml

kurczę :( no nie wiem jak ci pomóc

sama jestem zmartwiona- rano łatwo z jednej piersi ściągnęłam 120 ml, potem coraz mniej i mniej i 1h temu ledwo 50 ml wyssałam - karmi już jedzie bo mąż z pracy właśnie wraca ale doła mam:-(

mój dzis po raz ostatni dostal butelke z moim pokarmem niestety juz nie dam rady ani 2 razy w ciagu dnia dac swoj pokarm, dzis za caly dzienodciagłam 60 ml :( juz sie nie mecze . a najgorsze ze chcialam karmic bez jakiegokolwiek doakrmiania conajmniej pol roku ehhh szkoda gadac

dziewczyny przestancie sie tak dołowac tym ze nei karmicie piersią to nie koniec swiata naprawde!!!!! wiem ze chcecie jak najlepiej ale sztuczne mleko tez jest dobre...

reklama
Potwierdzam:tak: Też chciałam długo karmić, a wyszło jak wyszło:-(, nie moja wina. Niepotrzebnie się dołowałam, myślałam, że będzie chorowity itp. no i w ogóle taki pokrzywdzony...a tu proszę Cyprianek jest zdrowy, w 7 tyg. ważył 5200 g, a brak piersi rekompensuję mu przytulaniem i noszeniem w chuście:-). I mam zdrowe, szczęśliwe dziecko:tak:, gdyby go jeszcze ta kolka nie męczyła, ale jeszcze tylko kilka tyg. i mam nadzieję przejdzie.

Wiolcia - biedactwo, a ściągałas pokarm? Może spróbuj mu dać z butelki żeby zobaczyć ile on w ogóle zjada. I dopajaj go glukoza lub herbatką (polecam plantex), bo w okresie grzewczym dzieciaczki tego potrzebują. A jakie ma pieluchy, tzn czy ciężkie i jaki kolor moczu? Bo jak nie są za ciężkie albo mocz bardzo żółty, to faktycznie może być odwodniony.

Do góry