reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
A. właśnie wypił 200 ml mleka krowiego
wlałam 200ml mleka 60 ml wody zagotowałam
wypił 200ml, duuużo jak na niego :-)

przez jakiś miesiąc będę mu dawać rano krowie a wieczorem MM
potem się zobaczy

ciekawa jestem jakie mleko bym mogła podać w Irl bo tam to są jakieś inne wynalazki...

sun ja myślę tak jak gabi, że kilka nocy byś musiała przetrwać i nie dawać mleka. a może kaszka na noc to za ciężkie dla Zuzki i jak byś jej dała samo mleko to by było lepiej? wiem, że to głupio brzmi, ale u nas po kaszce Miki się budził, a jak mu dam butlę samego mleka z 240ml to śpi całą noc. tak więc już nie eksperymentuje i od 3 tygodni ładnie nocki przesypia.

a o tym mleku z mlekomatu co sądzicie?

Jest świetne! Jak tylko mam okazję, to kupuję (społem mam dość daleko od domu),
zmieniłam taktykę i mała dostaje kaszkę na zmianę z ryżem na mleku wieczorem.
Wczoraj zjadła tyle, że nie mogłam uwierzyć, a po 2h jeszcze 150mm :szok:
Ja wciąż to mleko rozcieńczam - mam taki system, że ok 18 zalewam porcję kaszki/ryżu wodą, tak żeby tylko przykryć i to tak z pół h sobie lezy, potem zalewam mlekiem i gotuję - ta operacja skraca czas stania nad kuchenkę o 2/3, a wiecie jak wazna jest każda min z wszędobylskim szkrabem;-)
Dziś na kolację zrobię kluski lane. Trochę zaniedbałam żółtka, a przy mleku krowim trzeba o nich pamiętać - mleko krowie ma mało żelaza, trzeba uzupełniać.

Rano i na drugie śniadanie je mm.

Wit D według zaleceń co drugi dzień.

Nie wiem co Wy na to, ale daję też małej raz w tygodniu plaster sera żółtego, bo tak jej smakuje...

reklama
Do góry