reklama
krolcia
Fanka BB :)
Nie koniecznie. W kartonikach też są. Mleko świeże w marketach jest w lodówkach, a uht stoi na zwykłych półkach.
Antylopka
Potrojna mamuska
gabriela - zycze powodzenia w oduczaniu mojego Adama w taki sposob.
gabriellao0
Ja...
Antylopka
a znasz lepszy?
po prostu i Ty i Adaś musicie to 'przeżyć'
a znasz lepszy?
po prostu i Ty i Adaś musicie to 'przeżyć'
gabriellao0
Ja...
A. właśnie wypił 200 ml mleka krowiego
wlałam 200ml mleka 60 ml wody zagotowałam
wypił 200ml, duuużo jak na niego :-)
przez jakiś miesiąc będę mu dawać rano krowie a wieczorem MM
potem się zobaczy
wlałam 200ml mleka 60 ml wody zagotowałam
wypił 200ml, duuużo jak na niego :-)
przez jakiś miesiąc będę mu dawać rano krowie a wieczorem MM
potem się zobaczy
ciekawa jestem jakie mleko bym mogła podać w Irl bo tam to są jakieś inne wynalazki...
sun ja myślę tak jak gabi, że kilka nocy byś musiała przetrwać i nie dawać mleka. a może kaszka na noc to za ciężkie dla Zuzki i jak byś jej dała samo mleko to by było lepiej? wiem, że to głupio brzmi, ale u nas po kaszce Miki się budził, a jak mu dam butlę samego mleka z 240ml to śpi całą noc. tak więc już nie eksperymentuje i od 3 tygodni ładnie nocki przesypia.
sun ja myślę tak jak gabi, że kilka nocy byś musiała przetrwać i nie dawać mleka. a może kaszka na noc to za ciężkie dla Zuzki i jak byś jej dała samo mleko to by było lepiej? wiem, że to głupio brzmi, ale u nas po kaszce Miki się budził, a jak mu dam butlę samego mleka z 240ml to śpi całą noc. tak więc już nie eksperymentuje i od 3 tygodni ładnie nocki przesypia.
Salomii
Fanka BB :)
rany :O wy juz o normalnym mleku? A to nie za wczesnie? U mnie nie ma problemu:-) nie ma mleka Uht, tylko natural:-)
a o tym mleku z mlekomatu co sądzicie?
Jest świetne! Jak tylko mam okazję, to kupuję (społem mam dość daleko od domu),
zmieniłam taktykę i mała dostaje kaszkę na zmianę z ryżem na mleku wieczorem.
Wczoraj zjadła tyle, że nie mogłam uwierzyć, a po 2h jeszcze 150mm
Ja wciąż to mleko rozcieńczam - mam taki system, że ok 18 zalewam porcję kaszki/ryżu wodą, tak żeby tylko przykryć i to tak z pół h sobie lezy, potem zalewam mlekiem i gotuję - ta operacja skraca czas stania nad kuchenkę o 2/3, a wiecie jak wazna jest każda min z wszędobylskim szkrabem;-)
Dziś na kolację zrobię kluski lane. Trochę zaniedbałam żółtka, a przy mleku krowim trzeba o nich pamiętać - mleko krowie ma mało żelaza, trzeba uzupełniać.
Rano i na drugie śniadanie je mm.
Wit D według zaleceń co drugi dzień.
Nie wiem co Wy na to, ale daję też małej raz w tygodniu plaster sera żółtego, bo tak jej smakuje...
reklama
U
użytkowniczka r
Gość
ja się nie spieszę póki co z normalnym mlekiem,pozostaje przy Bebiku,a niedługo przechodzimy na 3.
Podziel się: