reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko o karmieniu ;)

no zjadła :tak: do tego pół bułki obowiązkowo ;)

Hanuk ma wielki apetyt, nie widać po niej - obecnie waży ok 9kg
Tylko to taki małe parówki były - jak pół normalnej, jakkolwiek byłam zdziwiona kiedy się dowiedziałam ;)

reklama
Mikolaj też ma wielki apetyt i nie widać tego po nim. waga nieco ponad 8kg, a wcina za dwóch. ostatnio zjadł cały sloiczek obiadku, kromke chleba z pomidorem i jeszcze banana! za jednym zamachem. myślałam, że zwymiotuje, ale on się domagał z otwartym dziubem jak to widział. potem brzuchol pełen i dziecko przeszczęśliwe.
niestety moje dziecko to nadal bardzo mleczne. wszystko inne w zasadzie mogloby nie istnieć jak bym mu chciała serwować samo mleko.
wczoraj mu podusiłam widelcem ziemniaki z masełkiem, marchewką i jajkiem. wyszło tego tyle, że myślałam, że polowa zostanie, a z dodatkiem jabłka wciągnął wszystko i chciał więcej, a ja już nie mialam więc dałam ciacho :/

Lasotka, ja daję dość często jogurt - szczególnie teraz, przy chorobie. Albo naturalny + owoce albo owocowy, ale obowiązkowo z Sanoka. Oni robią z prawdziwych owoców, a nie proszku i aromatu. No i jogurty są bez cukru i mają w ogóle dobry skład - Szwagierka dietetyczka sprawdziła ;) Podobno Sanok robi też jogurty dla Tesco - trzeba by sprawdzić na tych Tescowych firmę, która je produkuje.

U nas był niedawno debiut wody z cytryną - mniam :) Frulo jest w ogóle wytrawnym dzieckiem. Jak ma do wyboru ciastko i kanapkę, to zawsze wybierze kanapkę ;) I kwaśne rzeczy też lubi, więc cytryna posmakowała bardzo :)

A jak podawać mandarynkę? Sok czy cząstki bez pestek?

U nas hitem jest banan do łapki :-p No i mleko i mleczne przetwory...Juz widze, że będzie jak u Lolka..Jogurty sa mniam..Próbuje pozreć nawet pudełko ;-) Kanapki sa bleeee
Ale mleko mamusi oczywiście :-p

Ostatnia edycja:
Lasotka, ja daję dość często jogurt - szczególnie teraz, przy chorobie. Albo naturalny + owoce albo owocowy, ale obowiązkowo z Sanoka. Oni robią z prawdziwych owoców, a nie proszku i aromatu. No i jogurty są bez cukru i mają w ogóle dobry skład - Szwagierka dietetyczka sprawdziła ;) Podobno Sanok robi też jogurty dla Tesco - trzeba by sprawdzić na tych Tescowych firmę, która je produkuje.

U nas był niedawno debiut wody z cytryną - mniam :) Frulo jest w ogóle wytrawnym dzieckiem. Jak ma do wyboru ciastko i kanapkę, to zawsze wybierze kanapkę ;) I kwaśne rzeczy też lubi, więc cytryna posmakowała bardzo :)

A jak podawać mandarynkę? Sok czy cząstki bez pestek?

Kurcze dobrze wiedzieć,bo mój jogurtu jeszcze nie jadł :/

ja jeszcze cytrusów żadnych nie podawałam.. w ogóle widzę, że w porównaniu z Wami ja jestem (za?) bardzo ostrożna ;PP

Asjaa ja chyba jestem na szarym końcu. U nas przez wiele miesięcy były problemy ze skórą między innymi za uszami i czerwony pępek. W sumie nic takiego nie jadłam, ale dzięki Cwietce przestałam jeść masło, która pisała, że jadła chleb ze smalcem. Wiedziałam, że mój ma alergię na mleko, ale jakoś mi do głowy nie przyszło, żeby masła nie jeść. Teraz jak ręką odjął - żadnych zaczerwienień i suchej skóry nie ma, a i maści nie są już nam potrzebne. ;)
Dziś u nas była premiera cukini.

ja prawie nic nowego ni daje, bo Alicja akcpetuje tylko papki nadal :/ nawet sloiczki musze jej miksowac, bo jak tylko jest grudka, to odruch wymiotny i koniec jedzenia ...

reklama
Elena - i do tej pory nie jesz masła??? :szok: Ło matko! Ja bym chyba z głodu umarła. Do tej pory nie mogę na smalec patrzeć, a zmuszałam się do niego tylko przez 2 miesiące.
A jesteś pewna, że to skaza? Bo u nas się okazało, że mleko Idulińskiej w sumie bardzo nie uczula - na masło w ogóle nie reaguje. Uczulona jest na zupełnie co innego :baffled:

Do góry