reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Ja żółtko daje dwa razy w tygodniu całe. Czasem do zupki, czasem jajeczniczka na parze. Młodemu smakuje, wcina az mu się uszy trzesą!!!

Bodznika - jak taką jajecznicę zrobić? Trzeba mieć nakładkę na garnek do parowania?
Ja żółtko też 2 razy w tyg. całe. Ale czasem zapominam :(

Ja nie lubię dawać Frankowi chrupek. Muszę go odmaczać potem, żeby to zeszło. Dziś posadziłam go w krzesełku z tacką, więc ubranko było oszczędzone, ale w chrupce była cała twarz, rzęsy i połowa włosów :/ Pacia się nimi okrutnie...

moja Alicja nie moze jesc cyca w dzien. jest tak rozkojarzona, ze normalnie possie pol minuty i po sprawie. w zwiazku z tym traktuje to raczej jako picie niz jedzenie i w dzien musze jej dawac wszystko lyzeczka ... czyli teraz je 2 razy kaszke, 1 obiadek i 1 owoce. za to w nocy piers jak najbardziej i to 2 razy ...

Ewa ja do garnka wode, na to patelnie i jak woda się zagotuje to żołteczko i paruje, odrobinke masełeczka daje do tego czasem no i w przyszłym tygodniu w ruch podzie odrobinka szczypiorku..
Koper mojemu dziecku nie podszedł :-(

O, fajowo :) To ja jutro też taką jajecznicę spróbuję Puckowi dać :) Rano, po mleczku, na śniadanie :) Bo żółtko w obiadku zje tylko rozmiskowane, a porcję na jutro mam już przygotowaną. Szczypiorku nie mam, ale to może lepiej, bo jeszcze nie jadł - kiedy indziej wprowadzę.

Wasze dzieci też ostatnio tyle piją?... Franek do niedawna ledwo co 50 ml wsuwał, a teraz potrafi wtrąbić 200 ml wody i jeszcze mu mało. Na cały dzień oczywiście. A 2 razy dziennie pije jeszcze mleko, więc też płyny. Będzie sikał tą wodą dalej niż widzi ;)

O, Mąż właśnie się dobrał do Puckowych chrupek kukurydzianych... Kaszki też mu wyjada... Tak to jest mieć dwójkę dzieci w domu.

reklama
mój dziś całe żółko z odrobiną masełka zjadł na śniadanie.
ewa - moj pil wiecej, eraz juz nie chce zbynio...
Elena - foka specjalnie dla Ciebie:)

Załączniki

• czerwiec_2011 146.jpg
    czerwiec_2011 146.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 35
Do góry