reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
My jesteśmy na Bebilonie Pepti 2 teraz. Nasza dr. powiedziała, że mogę małemu dać od razu 2 - bez mieszania. Tak też zrobiłam. Nic mu nie było. Jedynie trochę popierdywał przez pierwsze 2-3dni.
Na opakowaniu pisze jednak jak przechodzić z 1 na 2. Skład 2, w naszym przypadku, je minimalnie inny od 1. Smak ten sam.

Nasze mleko kosztuje 11zł za puszkę 450g - na receptę. Bez recepty 22zł.

ja chciałam kupić peti bez recepty i nie chciały mi w aptece sprzedać

u nas chyba wystąpiła alergia na żóltko buu cale plecka i brzuszek obsypany ale znow to dosc dziwne bo jak dawałam 1/4 żóltka to nic nie było a teraz jak dałam połowe to same krostki :(

My wczoraj debiut truskawkowy. Póki co pomyślny. Była jedna truskawa z bananem, a potem tak się patrzył na mnie jak jadłam, ze uległam. Dostał takiej zeskrobanej na łyżeczce może jeszcze z połówkę, A sapał przy tym, hi hi hi, że chce jeszcze i mu smakuje strasznie. Dzisiaj będą dwie truskawki.

ja chciałam kupić peti bez recepty i nie chciały mi w aptece sprzedać

Dziwne. Ja byłam u rodziców dłużej niż planowałam i mi się mleko skończyło, więc poszłam do apteki i normalnie kupiłam pepti bez recepty. Zresztą mąż też już kiedyś kupował bez i normalnie mu sprzedali w aptece.

Mój truskawki wcina bez jakichkolwiek wysypek itp. Maliny również toleruje dobrze.

Ja to od jutra znów robię ekspozycję na gluten i nie wiem, czy nie ugotawać mu tej kaszki zwykłej, bo może to wina któregoś składniku z błyskawicznej.

reklama
ale wasze dzieci dużo jedzą, a my powolutku, zgodnie z rozpiską co m-c coś nowego co tam zalecają, w tym m-cu ugotuję jej kurczaka i dodam do papki jarzynowej,tylko mąż mi musi brauna naprawić bo się "krzyżyk" wyrobił i się końcówki nie chcę kręcić a samo urzadzenie działa

ale na razie jemy słoiczki bo Zuzia je pół lub 3/4 słoiczka na obiadek plus popicie soczkiem, deserek je na podwieczorek,
ostatnio zrobiłam jej kaszkę i dałam jabłuszka ale nie chętnie ją jadła tak więc kaszka jest na noc z butelki półpłynna
i wciąż 5 posiłków mlecznych + jeden warzywny obiadek lub słoiczek z królikiem, ale tam tego mięsa 8% więc zamierzam sama gotować i dodawać, i na podwieczorek głównie różne wariacje na temat jabłek
choć ciekawe bo po jabłku z brzoskwinią jest ok, a po nektarze brzoskwiniowym były krostki na buzi, jak tylko soczek odstawiłam zniknęły

gruszek jeszcze nie dawałam, truskawek tym bardziej, kieruję się zaleceniami z rozpiski i uważam, że jest ok:-)

Do góry