reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
Po malinach nam na razie ok:) a wczoraj i w kaszce rano jadła i po południu do deserku jej dałam jeszcze 2 łyżeczki, dzis w kaszce znowu, jak nadal będzie ok, to maliny ida pójda do kaszki porannej póki sezon na nie bedzie czyli do pażdziernika:-p (mam od mamy z ogródka:))

Kiedyś pisałam wam że daję Mikiemu mleko Babydream z Rossmana, traf chciał że wczoraj się skończyło i kupiłam Humanę. Z ciekawości postanowiłam porównać.

Okazuje się że skład jest w 99,9% identyczny !

Jedynie Humana jest wzbogacona o kawasy Omega-6 (3819 mg na 100g) i Omega-3 (485 mg na 100g)

Natomiast Babydream ma w swoim składzie Taurynę, Cholinę i Inozytol, oraz oprócz skrobi ziemniaczanej również kukurydzianą, których nie ma w Humanie

a teraz CENA ZA 1 KG
HUMANA ok 38,5 zł
Babydream ok 30 zł ( bo w tym miesiącu zmniejszyli opakowanie z 800g na 600g), więc było nawet 22,5 zł.

Jeżeli u mnie mleka idzie ok 4,8 kg/ m-c to oszczędność prawie 41 zł/m-c, a poprzednio ( gdy opakowanie było po 800g ) 76zł/m-c.

Ostatnia edycja:
o rany mamolka co za matematyka;-) ale fakt, różnica niemała, zważając że to podobne, pewnie i tak, bo przecież i Humana i Babydream to niemieckie mleka...a smakowo jest różnica?
My jesteśmy na Bebiku (aktualnie mieszamy 1 i 2 bo przechodzimy na wyższe loty;p) i służy, jest smaczne, smaczniejsze niż Nan, więc już zmianić nie będziemy a skład też ma bogaty:)

o rany mamolka co za matematyka;-) ale fakt, różnica niemała, zważając że to podobne, pewnie i tak, bo przecież i Humana i Babydream to niemieckie mleka...a smakowo jest różnica?
My jesteśmy na Bebiku (aktualnie mieszamy 1 i 2 bo przechodzimy na wyższe loty;p) i służy, jest smaczne, smaczniejsze niż Nan, więc już zmianić nie będziemy a skład też ma bogaty:)

Ja tez na Bebiku.I tez będę przechodzić na 2.Trzeba tak mieszać?

My jesteśmy na Bebilonie Pepti 2 teraz. Nasza dr. powiedziała, że mogę małemu dać od razu 2 - bez mieszania. Tak też zrobiłam. Nic mu nie było. Jedynie trochę popierdywał przez pierwsze 2-3dni.
Na opakowaniu pisze jednak jak przechodzić z 1 na 2. Skład 2, w naszym przypadku, je minimalnie inny od 1. Smak ten sam.

Nasze mleko kosztuje 11zł za puszkę 450g - na receptę. Bez recepty 22zł.

reklama
My na 1 Nan jeszcze cały czas. Dziadek się wyżarł jakiś czas temu i wykupił całą Kauflandowską promocję:szok:(jakieś 20 kartoników:dry:), no i stoi jeszcze 6 kartoników 1-ki. Przecież nie wyrzucę.

Do mam gotujących mam pytanie. Czy te słoiczki po "sztucznych" obiadkach nadają się do wekowania? Czy nie bardzo szczelne są?

Ostatnia edycja:
Do góry