Asjaa, gotuję ok. 3 łyżki ryżu (zwykłego) w niewielkiej ilości wody ok. 15 minut, żeby zmiękł. Bez solenia oczywiście. Osobno robię na parze warzywa, a potem do ciepłych warzyw dodaję ryż i całość razem miksuję. Próbowałam raz zmiksować ryż całkiem osobno, żeby móc go dodać do warzyw, ale i do owoców, ale straszna paciaja z tego wychodzi i i tak trzeba miksować potem razem z warzywami, bo wymieszać się tego nie da.
Aha - te trzy łyżki wystarczają na dwie porcje. Bo ja robię na raz właśnie dwie porcje.
A w dzisiejszym obiadku był jeszcze indyk - zapomniałam dodać Także miks był niezły
No i polecam miksowanie świeżyć moreli z bananami - TAK to pachnie, że musiałam Męża prawie przywiązać do krzesła, żeby nie zjadł Dwie malutkie morelki + pół banana dają objętość jednego małego słoiczka. Czyli jak u nas - na dwie kolacje.
Aha - te trzy łyżki wystarczają na dwie porcje. Bo ja robię na raz właśnie dwie porcje.
A w dzisiejszym obiadku był jeszcze indyk - zapomniałam dodać Także miks był niezły
No i polecam miksowanie świeżyć moreli z bananami - TAK to pachnie, że musiałam Męża prawie przywiązać do krzesła, żeby nie zjadł Dwie malutkie morelki + pół banana dają objętość jednego małego słoiczka. Czyli jak u nas - na dwie kolacje.