reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi;-)
Gufi wiem ze matke to serce zawsze boli jak dziecko nie chce jesc.Moge ci tylko powtorzyc co mi lekarz powiedzial-"nic na sile, kazde dziecko ma swoje tempo".Sama to sobie tez probuje tlumaczyc, bo moj Jas to podobnie jak twoja Alicja-waga piorkowa:tak:Ale przeciez jedzenia na sile nie wepchasz:sorry2:

no ale moze i u nas bedzie lepiej ;) dzis np. Alicja wciagnela pol sloiczka dyni z ziemniakiem :))))) buzke otwierala az milo :D jutro tatus ja bedzie karmil w poludnie, bo ja jade do dentysty

reklama
A ja nie moge młodemu podawać kaszki więcej niż raz dziennie bo jest gruby koleś. Tak więc jemy sobie mleczko 3 razy dziennie po 150 ml, obiadek i ok 22.00 mleczko z kleikiem ryzowym (mm na 210 ml wody, więc jest tego jakieś 230ml spokojnie), a i tak o 3 w nocy koleś woła mleka. Młody waży sobie ponad 9 kg.

A mój gościu w ogóle nie chce jes owoców ani pic soków. Pije tylko wodę albo herbate i żadnej owocowej oczywiście. Ale moj córcia tez owoców nie lubiła nigdy i też póżna wprowadziliśmy deresy, ale nie owocowe tylko biszkoptowye, waniliowe, czekoladowe.

No brawo Alicja;-)
Kbetina ty masz problem z duza waga a u nas odwrotnie:sorry:
Nam dzisiaj lekarz juz kazal wprowadzic mieso z indyka lub kury 4 razy na tydzien a po 6, 7 mies wolowine:tak:

Jak karmiłam piersią i mały dostawał mm w kryzysowych sytuacjach do dociągnęłam do 4 tygodni jedno opakowanie, dłużej się bałam bo właśnie nie wiedziałam co jest powodem takiego limitu czasowego.

No i młodemu nic oczywiście nie było.

Nasze mleko stało chyba 3 miesiące, wiec oddałam dla psów. I też im nic nie było, he he. ;)

W tym tygodniu (albo ubiegłym...) minął miesiąc od wprowadzenia glutenu. I co teraz? Mam jeszcze odczekać jakiś czas, dalej podając jedną łyżeczkę do obiadu, czy można już jechać z kaszką manną i w ogóle zbożami?

U nas manna na gęsto w sobote!!! Kaszka będzie od swięta bo kasowo nie wyrobie a manne sama chetnie zjem...mniam...

Dziewczyny, miksujecie mięso w zupkach?
Igor nie chce jeść moich zupek z mięsem! Same warzywa - proszę bardzo, kurczak, cielęcina, indyk - BLE! Teściowa mi powiedziała, że miksowane mięso jest niedobre i to dlatego, kazała siekać i przecierać przez sitko. Może coś w tym być? Chyba dzisiaj spróbuję...

reklama
Ja miksuję mięcho :) Nie zauważyłam innego smaku...

Na mannę jeszcze będzie musiał Pucek poczekać - najpierw musi zjeść kleik ryżowy do końca :) Aha, i tej łyżeczki już nie dodaję, tak?
Mannę robi się np. na wodzie, a jeśli bym chciała na mm, to mogę je zagotować? Jeśli będę robić zwykłą mannę, a nie tę mleczną Nestle.

Kurcze. rozważam opcję zakończenia karmienia. Franek wytrzymuje na moim mleku 1,5 godziny, w porywach do dwóch... Na innym jedzeniu min. 3... Poczekam jeszcze chwilę, bo może to jakiś skok. Albo dam mu kaszkę rano, ewentualnie jakiś owoc ze zbożem na drugie śniadanie...

Do góry