mamolka
Fanka BB :)
Jak karmiłam Olka piersią to zaczęłam go dopajać dopiero jak przeszliśmy na butlę , czyli okolice 7,5-8 miesiąca. Dziwi mnie że Eleno ty dopajasz na siłę- przecież wy chyba cycaci ????
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Elena - niepotrzebnie się zamartwiasz, Twoje mleko to przede wszystkim picie, potem jedzenie. A to że go dokarmiałaś sporadycznie i nie dopajałaś nie ma absolutnie żadnego znaczenia, a już na pewno nie spowodowałoby odwodnienia. Teraz mm jest tak zbilansowane, że ma pragnienie zaspokoić - i tak też działa, bo mój Mały - na sztucznym od 2 tyg. życia - nie był dopajany, bo nie chciał. Dostawał sporadycznie plantex na brzuszek i nic więcej. I nie zawsze wypijał nawet te 50 ml. Dopiero odkąd warzywka zastąpiły jeden posiłek, pije jak szalonyZapomniałam go dopoić i jak dostał pić, to pił jak oszalały. Sumienie mnie gryzie do dzis, że zapomniałam o dopajaniu. Nie chcę powtórki z rozrywki.