reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

cristalrose teraz wytłumacz mi jak głupkowi z tą kaszką hehe jaką masz kaszkę? z tych błyskawicznych po 6 miesiącu, żeby była z glutenem? i dodajesz do innej łyżeczkę właśnie takiej i to wszystko? ja to taki głupol pod tym względem :-D aaaa i czy to trzeba codziennie podawać czy np. co 2 dni będzie ok?
Gosia - masz 2 opcje z bobovity - mleczna manna - można dodać do kaszki ryżowej (wyglądają tak samo) albo owocowa manna - do deserków. Podawać po 1 łyżeczce codziennie przez ok 1 miesiąc - jeśli karmisz piersią, a 2-3 miesiące jeśli mm. Po tym etapie można podawać pełne posiłki glutenowe :tak:

reklama
Dziewczyny help! Mój młodziak nie chce wogóle pić! Ani herbatki, ani wody ani soków:/

Kupiłam słoiczek z kurczakiem ale jeszcze chyba zaczekam... dziewczyny a kiedy będzie można przejść na "normalne" jedzenie? ile dziecko musi skończyć miesięcy?

Czy wasze dzieci dalej ulewają?? Mój herbatkę zwraca w całości, mleko ma zagęszczane a i tak zwraca i papki też. Mam już dość a znajoma mówiła że to może potrwać do roku:/ A jak zagęszczę mleko kleikiem to rzyga jak kot:/

Wiolcia moj ulewa jedynie po mleko w sumie nazwalabym to nawet wymiotami a nie ulewaniem ale lekarka mowi zeby sie nie przejmowac. kaszki, sloiczki, herbatki toleruje bez problemu

To są te kaszki, tzn owocowej jeszcze nie używałam i w zasadzie mam tylko próbkę, ale jak się sprawdzi to zakupię;-)
BoboVita mleczna kaszka manna, UNIKALNY SMAK! | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!
BoboVita kaszka manna wieloowocowa NOWOŚĆ! | Zobacz etykietę | Nasze produkty | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

Wiolcia - u mnie to samo, ale nasilone w pozycji siedzącej i na brzuszku, tylko po obiadkach nie ulewa. Tyle, że ja niczym nie zagęszczam.... może Krzysiu ma refluks, lekarz to wykluczył?

wiolcia cristal a chłopcy są na mleku AR?
co do glutenu to widziałam ostatnio słoiczki po 5 mies. z dodatkiem kaszki mannej, np zupka jarzynowa z kaszką manną- widać dostosowane juz do nowych wymogów

doprałam marchewkę kupiłam odplamiacz w lidlu w5 tylko na opakowaniu było napisane żeby kolory moczyć nie dłużej niż godzine ale olałam bo zawsze tak piszą a plamy nie zchodzą i moczyłam cały noc :p plamy zeszły i nie tylko plamy :-D

powtarzam moje pytanie o wekowanie jedzenia dla dzieci czy nacie coś takiego w planach

reklama
Kasiarem - ja nagotowałam zupy z dyni (bo miałam z ogródka ostatnią), ale wolałam pomrozić niż wekować. Jak będą świeże warzywka to będę gotowac na bierząco - co 2 dzień. A potem to już Idylla będzie dostawać kawałek marchewki do ciumkania.

Do góry