reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

A ja mam pytanie jak wasze dzieci robią w nocy przerwy 6 godzinne czy jeszcze dłuższe to odciągacie pokarm, bo nie wiem czy jak nie będę tego robić czy mi się laktacja nie zmniejszy, co wy robicie z tym problemem

reklama
Karen - wiesz co ja robię? Śpię :-D ... fakt, że piersi są pełniejsze, ale Tymek rano i tak częściej woła o papu tak więc problem pełnych piersi szybko mija :-)

Sebuś wczoraj zasnał o 21.00 i spał do 5.00 o 4.00 obudził mnie ból piersi takie były pełne że się znich lało i musiałam z nich odciągnąć bo tej ilości to by przez cały dzień nie wypił- odciągnełam ponad 300 ml z obu no i dlatego pytam bo ja nie dam rady nieodciągać poza tym boje sie ze zmniejszy mi się ilosc mleka

Karen tez tak mialam, jakies trzy tygodnie temu. Gabrysia spala dluugo, a mleko sie produkowalo i produkowalo, wkoncu bylo tak duzo, ze chcac nie chcac musialam odciagac, bo bol nie dawal mi spac. Teraz wszystko sie unormowalo - dostosowalo do Gabrysi i juz nie sciagam w nocy, Malutka zaczela czesciej jesc..

Moja Gabrielka też ładnie śpi w nocy- potrafi przespać nawet 8 godzin od ostatniego karmienia! Budzę się z przepełnionymi piersiami i odciągam troszkę, żeby móc dalej spokojnie spać- 20-30ml.

A ja musze wrocic do notowania godzin karmienia i czasu przy piersi. Bo jak notuje to jest w miare normalnie, a jak przestaje notowac to mam wrazenie, ze Natalia wciaz chce jesc. I nie wiem czy mnie tak dzien mija szybko czy ona tak sie przestawia.

magdusiek ja mam to samo wrażenie. jak nie notuję to mam wrażenie, ze mały wciąż je...
swoją drogą czy to normalne że po długiej przerwie (5-6 godzin) mały woła jeść co godzinę (licząc od początku karmienia)??? poźniej się czas wydłuża, ale pierwsze 2 karmienia są co godzinę....

Efuniu mój potrafi co godzinę i to wcale nie musi być po długiej przerwie.

A jeśli chodzi o notowanie to ja ciągle prowadzę zapiski bo stwierdziłam że z moją sklerozą kompletnie nie będę pamiętać kiedy Mały jadł.
A co będzie na starość ::)

Przede mna dopiero ten pierwszy raz z .... buteleka i nie mam pojecia ile odciagnac pokarmu na jedno karmienie oraz poniewaz wybieram sie na impreze w sobote jak podgrzac go ma tatko mego dziecka o ile to wogole konieczne jezeli bede sciagac przez caly dzien od rana to mzoe nie bedzie trzeba go grzac? ::)
Strasznei sie stresuje tym pierwszym razem, ale musze isc na impreze bo inaczje sfisksuje w domu..... :D

reklama
No to widzę że nie ja jedna zapisuję kiedy i lile czasu dziecko jadło! Moja córcia zrobiła sobie dzisiaj przerwę między karmieniami 9 godzin!!!! Musiałam ją budzić na jedzenie o 6.30! Zjadła z jednej piersi i śpi dalej! Boję się pomyśleć co będzie się działo w ciągu dnia- pewnie będzie chciała nadrobić straty i będę musiała ją karmić co 0,5 godz! Bo normalnie to je co godzinę lub dwie licząc od początku karmienia... ;D

Do góry