reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

U nas ostatnio zmieniłyśmy mleko na z Bebika na Nastle z probiotykami i Nestle z miodem. Dziecię jakby przestało lubić bebiko, chyba jest za słodkie.

Poza tym do picia wszystko po trochu, bo Nadia mało pije. Ale najlepiej wchodzi jej moja herbata z cytryną z mojejgo kubka.:-)

reklama
Co podajecie swoim maluchom na deser po obiedzie. Mnie juz brakuje pomyslow tymbardziej, ze Nati jest niejadkiem. On najlepiej to jadlby same Bakusie.

Tusiekn, u nas na deser albo serek albo jogurt z owocami albo same owoce albo budyń lub robię tak: kaszę manną gotuję na wodzie z mlekiem (pół na pół) , słodzę ją i miksuję z owocami ze słoiczka albo z mrożonką i wychodzi taki delikatny pyszny pudding.

Ja ostatnio robiłam mannę na krowim mleku dla starszej pociechy i mała latała za nią i wołała mniam.Patrycja dała jej pare łyżeczek "na odczepnego" i nic sie nie działo.Wprawdzie było tego bardzo mało ale od czegos trzeba zacząć.Myślę że przyswaja mleko krowie bat=rdzo dobrze , nie bede jednak przesadzac z ilością:-)

Mam problem z nabiałem - Natalia nie chce w zadnej postaci:-( ani kaszki, jogurty, nalesniki, jajka - nie ma szans. białego sera rowniez nie chce.

Magdusiek to w takim razie może powinnaś podawać jej coś zastępczego? Szkoda, że nie chce Sinlacu. Wydaje mi się, że konsultacja z dobrym pediatrą będzie konieczna.

JUtro spróbuje dać jej mleko z makaronem, ona uwielbia makaron i możew ten sposób przemyce trochę nabiału, a jak się nie da to spytam pediatry co robić.
I sprobuję jeszcze różne wersje twarożków, białys er jest be, ale może zje ze szczypiortkiem albo z cebula, pojęcia nie mam, dziś ukradła kawałek kiełbasy dziadkowi i zjadła ze smakiem po czym przyszła po więcej.

reklama
czyli masz Magduś mięsożernego ludka:-) Natalka lubi szyneczkę, a gdybyś jej wkroiła tak drobniutko albo zmiksowała z białym serem? Takie miksy są niezłe bo w taki sposób można rózne cuda przemycić dziecku.

Doxa, korci mnie już sprawdzenie czy przyswaja takie mleko:-)

Ostatnio sporo też myślę nad zagęszczeniem Idze mleka na noc bo ona ciągle pije butlę mleka, co prawda R (z ryżykiem) ale mam wrażenie że już powinna coś gęstrzego dostawać. Może faktycznie najpierw zacznę od manny na wodzie i pomieszam z modyfikowanym...
U mnie jest podobnie jak u Ciebie Kasiu, Iga ciągle chce coś Oskarowi podjadać....

Do góry