reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

reklama
A u nas ok 2 w nocy pierś, rano ok 6 też. Potem przez cały dzionek ok 1 litra wody z soczkiem (mocno rozcieńczony) i wieczorek 240 ml mleka z dwoma łyżkami kaszki.
Tymek nadal nie przekonał się do wody :-(

Tusiek tez nie lubi wody. Z kubeczka tez nie chce pic, tzn. pije po lyczku i nieraz sie krztusi. Mam 5 kubkow niekapkow i zaden mu nie podchodzi, ponoc najlepszy mial byc Avent ale jak tylko dam mu do picia to wszystko wyleje. Sa w ogole takie kupki zeby sie z nich nie lalo poki nie pociagnie picia? Wasze dzieci juz pija z kubkow i jakie macie?

Oli też od początku używa niekapka z Aventu, najpierw był biały ustnik, teraz zielony. Ze zwykłego kubeczka czasem dostaje np. moją herbatkę, ale trudno to nazwać piciem.

A ja widziałam jak Olinek pił z plastikowego kuveczka i nazwałabym to piciem całkiem poważnym. Nawet na brodzie nie miał ani kropelki.

To ustniki roznia sie czyms? Zielnony jest szybszy czy co? Wstydz sie przyznac, ale nie wiedzialam o tym:zawstydzona/y: Chcialam sie spytac cos z innej beczki, chociaz ten watek moze tego nie dotyczy. Otoz w kupce Tusia zauwazylam dzisiaj sluz, nie wiem czy to sa smarki ktore polyka, wyglada jak troche rozciagniete bialko surowe. Troche sie martwie, czy tak wyglada sluz objawiajacy cos zlego, jesli tak co to oznacza, jakie badania trzega zrobic. Do lekarza wybieramy sie dopiero po roczku. Podpowiedzcie mi cos kochane kobietki

Te ustniki różnią się twardością, biały jest bardziej miękki, dlatego zalecany dla młodszych dzieci. ten zielony jest od 6 miesiąca, ja zmieniłam Natalce ustniki bo biały gryzła, zielony też czasem ugryzie, ale nie bawi się nim tak jak białym.

Śluz czasem się zdarza, nawet przy ząbkowaniu. Obserwuj czy dłuzej sie będzie utrzymywał.

No faktycznie zabkuje, nie sa to duze ilosci. Magdusiek a o czym to jeszcze moze swiadczyc, bo sie tylko to kaojarzy, ze dziecko tak moze miec jak np.zmarznie w nozki:szok: tak gdzies raz slyszalam

reklama
nie słyszałam, że jak zmarznie :-)
czasem jak coś zje, czasem jak jest dziecko jest przeziębione, róznie, czasem to alergia, poszukaj w necie. Natalce parę razy sie zdarzyło, jak była młodsza i ja się objadłam jakiś cieżkostarwnych rzeczy, przy ząbkowaniu miała, ale nigdy jakiś mocny ani cuchnący.

Do góry