reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

ja sie nie denerwuje :) poprostu mysle ze nie ma co przxesadzac w zadna strone :) Alan ze mna dzis na sniadanie jadl buleczke z serkiem almette ale taki kawaleczek ze tylko lyknal.....ciesze sie ze mu smakuje ale dzis ide z nim do pediatry zeby dowiedziec sie jakie pieczywo najlepiej mu zaczac dawac, bo biale to niezdrowe sama nie bardzo lubie ;) zreszta wszystkiego sie wywiem......ale jedno mnie przeraza co moje dziecie bedzie jadlo jak skonczy roczek???? bo przeciez nie bedzie juz tyle tego mleka jadlo jak teraz..

reklama
shady, to jak juz chcesz jadac tak zdrowo, to wywal te almette cze Creme Bonjour nasiane konserwantami, wez zwykly krotkoterminowy twarog w kostce, rozrzedz jogurtem i potraktuj taka palka, co sie zupki miksuje... puchaty wychodzi i pyszny jak nie wiem co...

....dla siebie mozna dosolic, dodac papryki mielonej, albo pieprzu, albo czosnku, albo chrzanu, albo ziolek... co kto lubi... :)

Teddy podałaś przepis na fromage ( czy jak to się tam pisze ) - to jedyna forma twarogu jaką lubię, mimo że uwielbiam nabiał. ;)

No jeszcze sernik w miarę lubię.. ale to się chyba nie liczy ;D

aha.... nawet nie wiedzialam, ze to sie tak nazywa...

zaczelam puchacic serek niedawno, wlasnie zeby uciec od tych kupnych konserwowanych... :)

No właśnie te kupne to nie tylko konesrwanty - chociaż to też bardzo ważne, ale one wszystkie bez wyjątku mają sól, więc dla takich maluszków to nie bardzo... zresztą i dla nas nie bardzo po strasznie kaloryczne są ;)

Teddy czytałam - ja zawsze czytam skład ;D Zboczenie zawodowe ;) Pozatym lubię wiedzieć co jem .

Tyle, że dla mnie to ważne że ma konserwanty.. a dla innych nie. Dlatego piszę, że nie tylko konserwanty.

reklama
no ludzieeee nie przesadzajmy, co jest takiego w almette czego nie ma w zwyklym serku??? poza tym jesli ja sama nie robie trego sera, nie pase krow ktore daja mleko wiec nie wiem co w tym jest, wiec nie zamierzam sie przejmowac.......powiem bardziej precyzyjnie...chce Alana karmic w miare zdrowo, a nie sterylnie......matko...poza tym bylam dzis u pediatry i dowiedzialam sie ze jednak mam racje w tym jak karmie mlodego, wiec poki co odpuszczam sobie ten wateczek ;):p

Do góry