reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

Shady - spytałaś o zdanie to Ci odpowiedziałam :) A skoro wiesz co zrobić to czemu pytasz?

Doxa - dobry pomysł, może zrobię jutro Natalce cukinię, powinna lubic ;)

reklama
magdusiek pisze:
Shady - ryba po 12 miesiącu czyli jak skończy rok. Wszedzie tak jest podane.

O kurde .. a mi się ubzdurało, że po 12msc to morskie.. a lądowe nietłuste po 8... w każdym razie Kama lądowe jadła pieczone w foli i nic nie było... człowiek to jednak głupi całe życie.

no własnie mi sie też zdawało ze gdziesik widziałam te ryby szybciej... na pewno elvirka o tym pisała, ale jeszcze gdzieś widziałam... no ale nie mam pojęcia jakie i co ;)
tymek jadł łososia.

jarrela jaka to ryba lądowa???? ;D ;D ;D ;D ;D hihihihihi...

Efunia... hmm no właśnie sama dumam :p ;D ;D Miała być słodkowodna ;)

No właśnie ja też widziałam te ryby wcześniej - dlatego Kamie dałam.. chyba w jakiejś rozpisce ze szpitala ze schematem żywienia ?? No nie pamiętam teraz zupełnie gdzie ::)

Jeszcze jedno mi się przypomniało odnosnie dawania, bo dziecku smakuje. Oczywiscie, ze sa rozne rzeczy i rozni dorosli, niedawno widzialysmy z dziewczynami mamę, która dawała dziecku w wieku mniej wiecej naszych dzieci frytki. I dziecko jadło. Super tylko po co? Ja wolę nauczyc Natalię zdrowej kuchni, a nie smazonego schabowego z frytkami :)

Magdusiek.. no ja wiem, że ludzie różne rzeczy dają.. tylko właśnie po co? Ja nie dam Kamie frytek, serków topionych, schabowego czy bigosu.. no bo po co? ciężkie tłuste, niezdrowe, nie ma wogóle składników odżywczych. No ale jak sama piszesz - dla każdego co innego jest "zdrowe".

No i zapomniałam napisać.. że moja mama i teściowa to najchętniej Kamę już daaawno by nakarmiły właśnie tym przysłowiowym schabowym z bigosem... i dopchały czekoladą ;D

moj maz by chcial nakarmic wszystkim Wiki tylko ma zandarma "mnie" w domu nie moge ich poprostu zostawic samych

reklama
Magdusiek się śmiej śmiej :laugh: Ja mojej teściowej pół godziny tłumaczyłam dlaczego Kama nie może jeść kaszki mannej... a ona po pół godzinie.. no ale przecież ona je kaszke.. ja - no tak ale bezglutenową.. no wiesz? przecież to to samo co manna ;D ;D
Moja mama nakupowała biszkopcików - dla Kamisi, będzie maczać w herbatce i dawać ;D
No a mój teść chciał 3 msc temu kopować melko od krowy :o Bo ona przecież je mleko, a takie prosto od krowy zdrowsze.. to nic że je modyfikowane.. przecież to też od krowy ;D

To co się dziwisz, że ludzie dają frytki dla 9 msc dziecka? :laugh: Mnie to już chyba nawet solony śledź w czekoladzie nie zdziwi ;D

Do góry