reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

Dziewczyny, w gazecie Dziecko jest telefon do doradcy laktacyjnego - Moniki Staszewskiej, w dni robocze można dzwonić od 9:00 do 14:00 ( w środy od 11:30 do 16:30) - (022) 555 31 10

reklama
Qrcze, a ja dziennie wypijam ok 1,5 l wody :-( i potem się dziwię, że podczas karmienia tak szybko miękną mi piersi :-) Najgorszce jest jednak to, że ja wogóle nie odczuwam pragnienia i każdy łyk wody muszę w siebie wmusić fujjjjj

dzieki Malgos... :-*

ja wlasnie tez cos tej wody nie lubie...
wypijam w sumie ponad 2 litry dziennie, ale glownie herbaty i kawy... no i tych cudow na laktacje... ;)

Ja piję dużo wody i herbatki owocowe - owoce owoce i malinową...raz na kilka dni kawę bezkofeinową, ale rzadko, coś nie mam ochoty na kawę...

Teddy pisze:
ja sie zastrzele... :(

moje dziecko nie chce butli...
po tygodniu bez cycka, od przedwczoraj troche ciumka, a dzis juz tylko cycek i nic innego... chociaz wkurza sie bo mu slabo leci, ale ciagnie...
oczywiscie nie najada sie dokladnie, wiec i nie spi ile trzeba...

cholera, a juz bylo tak pieknie...

a myślałam, ze tylko mój tak ma...
nienawidzi butli i sztucznego mleka... chyba zrobię zawieszenie broni i będę go karmić co ile chce, jedynie ogranicze czas ssania... wczoraj wieczorem dostał histerii taki był zmęczony i rozdrażniony i tylko cycek był go w stanie uspokoić... butla rozsierdziła go jeszcze bardziej...
coż prawda jest taka, ze czas chyba uzbroić się w cierpliowść i przeczekać...

efunia, on pije z butli i nie robi mu roznicy co pije... tylko, ze woli cycka...
i jak raz dostal, to mu sie przypomnialy stare dobre czasy i sie wsciekal caly dzien... ::)

ale juz jest oki..

dziewczyny a jak rozpoznać kolkę?
tymuś pierdzi lepiej niż ja w ciąży ;)
kupę robi już nie w każdą pieluchę, ale co najmniej 6 razy dziennie...
ale te jego napady krzyku mnie niepokoją....
ale pierś go uspokaja, także to chyba nie kolki....

Efuniu,
To faktycznie raczej nie kolki. Może mu Ciebie po prostu brakuje, albo może mu zimno, może jeszcze być głodny, skoro tak wścieka się przy jedzeniu.
Jaś (właśnie to dkryłam) nie lubi butelek Aventu (smoczków).
Zdecydowanie bardziej NUK i Dr Brown. Z piersią to póki co róznie. Kiedyś nie było kłopotów, ale po moich problemach i wprowadzeniu mleka modyfikowanego, to już cyca traktuje niepoważnie. Dużo więcej atencji ma do butelek ww.

reklama
Teddy,
Z kawą to wrzuć luz. A co do herbaty, jeżeli nie jest to zwykła, mocna czarna, to możesz pić w tej ilości. Jeżeli jenak jest, to oba te napoje raczej powodują ubytek wody w organiźmie niż .....przybytek ;D
Lepiej owocowe, lub ziołowe. Ja wode podgrzewam dodaję cytrynę i miód i jest git.

Do góry