reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

hi, hi niezły patent z tym "hamaczkiem" ;D ;D

Ten preparat do zagęszczania już mam, nazywa się Nutriton, wczoraj podałam mu pierwszy raz, ale chyba za mało bo i tak ulewał ;)

reklama
A Ty mu dawałaś tę papkę co ja, czy mleko? Bo to moje podaje się przed karmieniem - wygląda jak kisiel tylko jest bezbarwne i bez smaku i ma celu związać w brzuszku mleko z piersi.

hmmm mówisz karmić krócej? Któraś lekarka też tak powiedziała, ale mój Oli ostatnio je max 10min! I co tu skracać?

Syla a czytałaś książeczkę od Jolika? Tam jest bardzo mądrze napisane dlaczego dzieci budzą się w nocy i co najważniejsze PO CO! I wcale niekoniecznie chcą jeść i nawet piszą aby nie dawać tak często piersi, bo się dziecko przyzwyczai!!

Małgoś, myślę że muszę mu dobrać odpowiednią ilość tego specyfiku, na opakowaniu są podane tylko proporcie w jakich to trzeba mieszać, a ilość wg obserwacji dziecka :(
Tylko z drugiej strony obawiam się, że takie zagęszczenie pokarmu, może odbić się na jego jelitka i będzie miał zatwardzenia albo bóle brzuszka ... sama nie wiem i trochę się boję ...

Doxa, czytałam i wydaje mi się że się stosujemy. Mała zasypia sama w swoim łóżeczku. W ciągu dnia śpi świetnie a w nocy często się budzi. Czasami to mam nawet wrażenie że w dzień lepiej śpi bo lubi jak jest jasno, ale nie chcę świecić w nocy lampki żeby się nie przyzwyczaiła do spania przy świetle. Czasami wydaje mi się że może coś zjadłam co jej nie przypasowało albo gotowanie i zapachy intensywne ją pobudzają. Raz przespała nawet 6h. No nic muszę poobserwować co może wpływać na częstrze pobudki w nocy. Może mój stan jej się czasami udziela i w nocy odreagowuje :) Wiadomo hormony czasami wariują.

reklama
Doxa, właśnie też się zastanawiam czy to był dobry pomysł z tym smoczkiem. Zanim zaśnie to kilka razy jej wypada i wtedy skrzeczy. Nie wiem czy nie powinno się przyzwyczajać dziecko aby samo zasypiało bez smoka. No ale cóż zobaczymy, może za pół roku prześpi pół nocy ciągiem ;D

Do góry