reklama
malgosia_76
Fanka BB :)
Może trzeba Go przyzwyczaić nie znam się. Jas po tym mleku nie ulewał.
Doxa
A Ty mu dawałaś tę papkę co ja, czy mleko? Bo to moje podaje się przed karmieniem - wygląda jak kisiel tylko jest bezbarwne i bez smaku i ma celu związać w brzuszku mleko z piersi.
hmmm mówisz karmić krócej? Któraś lekarka też tak powiedziała, ale mój Oli ostatnio je max 10min! I co tu skracać?
hmmm mówisz karmić krócej? Któraś lekarka też tak powiedziała, ale mój Oli ostatnio je max 10min! I co tu skracać?
malgosia_76
Nie. Ja podawałam tylko mleko. Bo problem się zbiegł z moją laktacją.
Może skaracaj o 2 mnuty. Spróbuj.
Może skaracaj o 2 mnuty. Spróbuj.
*syla*
kobieta pracująca...
Doxa pisze:Ostępy w karmieniu liczy się między końcem jednego karmienia a początkiem następnego, bo przecież jedne dzieci jedzą 10min a inne 40min
Doxa, wolę tak nie myśleć bo to by oznaczało że czasami w nocy potrafi jeść co godzina
Doxa
Małgoś, myślę że muszę mu dobrać odpowiednią ilość tego specyfiku, na opakowaniu są podane tylko proporcie w jakich to trzeba mieszać, a ilość wg obserwacji dziecka
Tylko z drugiej strony obawiam się, że takie zagęszczenie pokarmu, może odbić się na jego jelitka i będzie miał zatwardzenia albo bóle brzuszka ... sama nie wiem i trochę się boję ...
Tylko z drugiej strony obawiam się, że takie zagęszczenie pokarmu, może odbić się na jego jelitka i będzie miał zatwardzenia albo bóle brzuszka ... sama nie wiem i trochę się boję ...
*syla*
kobieta pracująca...
Doxa, czytałam i wydaje mi się że się stosujemy. Mała zasypia sama w swoim łóżeczku. W ciągu dnia śpi świetnie a w nocy często się budzi. Czasami to mam nawet wrażenie że w dzień lepiej śpi bo lubi jak jest jasno, ale nie chcę świecić w nocy lampki żeby się nie przyzwyczaiła do spania przy świetle. Czasami wydaje mi się że może coś zjadłam co jej nie przypasowało albo gotowanie i zapachy intensywne ją pobudzają. Raz przespała nawet 6h. No nic muszę poobserwować co może wpływać na częstrze pobudki w nocy. Może mój stan jej się czasami udziela i w nocy odreagowuje Wiadomo hormony czasami wariują.
reklama
*syla*
kobieta pracująca...
Doxa, właśnie też się zastanawiam czy to był dobry pomysł z tym smoczkiem. Zanim zaśnie to kilka razy jej wypada i wtedy skrzeczy. Nie wiem czy nie powinno się przyzwyczajać dziecko aby samo zasypiało bez smoka. No ale cóż zobaczymy, może za pół roku prześpi pół nocy ciągiem ;D