reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WSZYSTKO O KARMIENIU

Lindsay - tak już raz stosowałam jak miałam zmaltretowane sutki :-) Tymek nie zapomniał wtedy ssania piersi bez ochrony. Nie mam najmniejszych problemów stosowania kapturków a potem przejścia na karmienie bez nich. Tymek ssa bez problemu !!! Byle by mleczko leciało :-D

Dziewczyny, czy w tych pojemnikach na mocz można mrozić pokarm?

reklama
Teddy pisze:
tam jest taki pic w tym zestawie, ze mozna pojemniki montowac do laktatora poprzez specjalne nakladki... dlatego to tyle kosztuje...
wiec same pojemniki z pokrywkami moga kosztowac 32...
ale zdzierstwo... no to sie chyba cieszylam przedwczesnie, ze u nas tak tanio...

magdusiek pisze:
Mam kłopot z ulewaniem, Natalia jak siediz na ramieniu to szuka jedzenia albo usypia, na kolanach nie chce leżeć, a jak ja kłade to ulewa. Macie jakiś sposób?
magdusiek u mnie to samo...
mały najbardziej lubi ulewanie na przewijaku... chlusta wtedy dookoła... ale wyraźnie mu po tym lepiej... a w noc w ogóle nie ulewa choćby jadł przez godzinę... dlaczego?

Mój synio też bardzo ulewa, wszystko już zarzygał co mógł ;) Całe szczęście że fotel do karmienia mam w skórze, to bez problemu go myję :)
A w łóżeczku też ulewa, mimo że ma podniesione! Ja mam nadzieję, że za jakiś miesiąc to mu samo przejdzie!! Najważniejsze że przybiera na wadze - tak mówią wszyscy lekarze i nikt się tym jego ulewaniem nie przejmuje ...

Mnie niby też pediatra mówił, że to powinno prtzejśc, ale kazał kłaść na plecach, ja się do tego nie mogę przekonać i się nie posłuchałam, kłade Małą na bokach. A martwię się też tym, że ona się czasem zachłystuje jak leży.

Magdusiek -pierwszy raz słyszę żeby ulewające dziecko kłaść na pleckach. Przecież to zagraża nawet życiu !

reklama
Nam lekarz kazał czekac do odbicia, ale ona nie odbija. Lekarz mówi, ze dziecko mozna tego nauczyć.. może i można. Więc mimo, że to b. dobry pediatra, z Litewskiej, nasi znajomi korzystaja z jego porad itd to my kładziemy Natalię na bokach.

Do góry