reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu piersia

Dziewczyny, pamietajcie, ze witaminy sa w roznym stezeniu, wszystko zalezy od firmy i jedna bedzie miala podawac jedna krople, druga 5 kropelek, a ja podaje jedna kapsulke...

reklama
NO tak Tau- ma racje tyle tylko ze ja przypuszczam ze mam tego samego lekarza co Annya- mi napisal 1 kropelke a jej powiedzial ze jak na ultce wiec sama glupieje. Fakt faktem ze na bardzo rozgarnietego to on nie wyglada:wściekła/y:

To prawda Kluseczka, mamy tego samego specjalistę :-) Tylko, że ja mu zaniosłam i pokazałam te kropelki i on je poczytał (?) i pooglądał i potwierdził, że 5. A wcześniej położna mi powiedziała, żeby stosować tak jak na ulotce ( zależy jakie kupię). I faktycznie wszystko zależy od producenta i kraju w którym się żyje :tak:

To prawda Kluseczka, mamy tego samego specjalistę :-) Tylko, że ja mu zaniosłam i pokazałam te kropelki i on je poczytał (?) i pooglądał i potwierdził, że 5. A wcześniej położna mi powiedziała, żeby stosować tak jak na ulotce ( zależy jakie kupię). I faktycznie wszystko zależy od producenta i kraju w którym się żyje :tak:

MASAKRA!!! PRzepraszam ze to napisze ale ten lekarz to debil... Nie powiedzial mi nic wiecej niz polozna i jeszcze okazuje sie ze nie wie co przepisuje pacjentom. TO chyba w ogole nie jest pediatra tylko ogolny ktory sie zna na...

Ehhh... U nas dzisiaj była położna. Zważyła Małą i niestety Mała mi straciła 250 g w 6 dni więc moje karmienie piersią zostało w ten sposób zakończone...... Od dzisiaj butla z Nanem....
A Wam życzę wytrwałości w karmieniu Maleństw!

Nocanka - bardzo mi przykro z tego powodu :zawstydzona/y:Ale może nie rezygnuj całkiem z karmienia piersią, bo jednak w mleku matki jest wiele ważnych i potrzebnych maluchowi składników i przeciwciał. Może tylko go po prostu dokarmiaj
Kluseczka - oczywiście , że on nie jest pediatrą tylko GP. Ale ta babka co jest pediatrą w Medicusie, jest ponoć jeszcze gorsza:tak::baffled: Jakbyś miała namiar na jakiegoś dobrego pediatrę w Dublinie, to daj znać.

Dziewczyny, czy wy bierzecie jakieś witaminy jeszcze? Bo ja biorę wciąż maternę. Pod koniec ciąży musiałam brać żelazo , ale nikt nie robił mi badań krwi potem i nie wiem czy powinnam je brać dalej czy nie. Z jednej strony, tak na zdrowy rozsądek, to skoro krwawię, to następuje utrata żelaza , a poza tym ponoć niemowle też ma zwiększone zapotrzebowanie na żelazo. Ale nie jestem pewna. Czy któraś z was konsultowała to z lekarzem? Jak myślicie?

Nocanka przykro mi bardzo:-( ale może faktycznie nie rezygnuj całkiem, nie ma to jak mleczko mamy;-)

annya ja biore jeszcze prenatal, który mi został po ciąży, ale już nie z taką regularnością, zapomina mi się;-) Ja miałam robioną morfologię przed wypisem i hemoglobinkę miałam 13,5 więc się nie martwię, staram się jeśc po prostu produkty bogate w żelazo:tak:

No tak właśnie się zastanawiam czy czasem po cichu do tego nana nie dolać trochę czegoś od siebie ;-)

Dziewczyny, czy wy bierzecie jakieś witaminy jeszcze? Bo ja biorę wciąż maternę. Pod koniec ciąży musiałam brać żelazo , ale nikt nie robił mi badań krwi potem i nie wiem czy powinnam je brać dalej czy nie. Z jednej strony, tak na zdrowy rozsądek, to skoro krwawię, to następuje utrata żelaza , a poza tym ponoć niemowle też ma zwiększone zapotrzebowanie na żelazo. Ale nie jestem pewna. Czy któraś z was konsultowała to z lekarzem? Jak myślicie?

Ja wciaz biore zelazo - tak polecila mi moja pani doktor.

reklama
Co do wit. D to nie wiem jak tam u Was ale tutaj wszelkie dostepne preparaty w aptece mialy identyczne stezenie. Wydaje mi sie ze jesli byloby rozne stezenie preparatow z roznych firm to wtedy lekarz musi juz wypisac recepte zeby nie bylo nieporozumien. Wtedy tez farmaceuta wie co dac i mozna sie jego spytac o rade. Mi tylko pediatra powiedzial ze jesli zdazy sie podac przypadkowo kilka kropel wiecej to nie mamy sie martwic o przedawkowanie. To co my podajemy to i tak sa minimalne potrzebne ilosci.
A ja sama nadal biore zestaw witamin ktore bralam w ciazy z Pregnacare.

Ostatnia edycja:
Do góry