reklama
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
NO tak Tau- ma racje tyle tylko ze ja przypuszczam ze mam tego samego lekarza co Annya- mi napisal 1 kropelke a jej powiedzial ze jak na ultce wiec sama glupieje. Fakt faktem ze na bardzo rozgarnietego to on nie wyglada
To prawda Kluseczka, mamy tego samego specjalistę :-) Tylko, że ja mu zaniosłam i pokazałam te kropelki i on je poczytał (?) i pooglądał i potwierdził, że 5. A wcześniej położna mi powiedziała, żeby stosować tak jak na ulotce ( zależy jakie kupię). I faktycznie wszystko zależy od producenta i kraju w którym się żyje
KluseczkaS
Czerwcowa mama 2009
To prawda Kluseczka, mamy tego samego specjalistę :-) Tylko, że ja mu zaniosłam i pokazałam te kropelki i on je poczytał (?) i pooglądał i potwierdził, że 5. A wcześniej położna mi powiedziała, żeby stosować tak jak na ulotce ( zależy jakie kupię). I faktycznie wszystko zależy od producenta i kraju w którym się żyje
MASAKRA!!! PRzepraszam ze to napisze ale ten lekarz to debil... Nie powiedzial mi nic wiecej niz polozna i jeszcze okazuje sie ze nie wie co przepisuje pacjentom. TO chyba w ogole nie jest pediatra tylko ogolny ktory sie zna na...
Nocanka - bardzo mi przykro z tego powodu Ale może nie rezygnuj całkiem z karmienia piersią, bo jednak w mleku matki jest wiele ważnych i potrzebnych maluchowi składników i przeciwciał. Może tylko go po prostu dokarmiaj
Kluseczka - oczywiście , że on nie jest pediatrą tylko GP. Ale ta babka co jest pediatrą w Medicusie, jest ponoć jeszcze gorsza Jakbyś miała namiar na jakiegoś dobrego pediatrę w Dublinie, to daj znać.
Dziewczyny, czy wy bierzecie jakieś witaminy jeszcze? Bo ja biorę wciąż maternę. Pod koniec ciąży musiałam brać żelazo , ale nikt nie robił mi badań krwi potem i nie wiem czy powinnam je brać dalej czy nie. Z jednej strony, tak na zdrowy rozsądek, to skoro krwawię, to następuje utrata żelaza , a poza tym ponoć niemowle też ma zwiększone zapotrzebowanie na żelazo. Ale nie jestem pewna. Czy któraś z was konsultowała to z lekarzem? Jak myślicie?
Kluseczka - oczywiście , że on nie jest pediatrą tylko GP. Ale ta babka co jest pediatrą w Medicusie, jest ponoć jeszcze gorsza Jakbyś miała namiar na jakiegoś dobrego pediatrę w Dublinie, to daj znać.
Dziewczyny, czy wy bierzecie jakieś witaminy jeszcze? Bo ja biorę wciąż maternę. Pod koniec ciąży musiałam brać żelazo , ale nikt nie robił mi badań krwi potem i nie wiem czy powinnam je brać dalej czy nie. Z jednej strony, tak na zdrowy rozsądek, to skoro krwawię, to następuje utrata żelaza , a poza tym ponoć niemowle też ma zwiększone zapotrzebowanie na żelazo. Ale nie jestem pewna. Czy któraś z was konsultowała to z lekarzem? Jak myślicie?
Nocanka przykro mi bardzo:-( ale może faktycznie nie rezygnuj całkiem, nie ma to jak mleczko mamy;-)
annya ja biore jeszcze prenatal, który mi został po ciąży, ale już nie z taką regularnością, zapomina mi się;-) Ja miałam robioną morfologię przed wypisem i hemoglobinkę miałam 13,5 więc się nie martwię, staram się jeśc po prostu produkty bogate w żelazo
annya ja biore jeszcze prenatal, który mi został po ciąży, ale już nie z taką regularnością, zapomina mi się;-) Ja miałam robioną morfologię przed wypisem i hemoglobinkę miałam 13,5 więc się nie martwię, staram się jeśc po prostu produkty bogate w żelazo
angelika82
Fanka BB :)
Ja wciaz biore zelazo - tak polecila mi moja pani doktor.
reklama
Anavel
Mamuśka
Co do wit. D to nie wiem jak tam u Was ale tutaj wszelkie dostepne preparaty w aptece mialy identyczne stezenie. Wydaje mi sie ze jesli byloby rozne stezenie preparatow z roznych firm to wtedy lekarz musi juz wypisac recepte zeby nie bylo nieporozumien. Wtedy tez farmaceuta wie co dac i mozna sie jego spytac o rade. Mi tylko pediatra powiedzial ze jesli zdazy sie podac przypadkowo kilka kropel wiecej to nie mamy sie martwic o przedawkowanie. To co my podajemy to i tak sa minimalne potrzebne ilosci.
A ja sama nadal biore zestaw witamin ktore bralam w ciazy z Pregnacare.
A ja sama nadal biore zestaw witamin ktore bralam w ciazy z Pregnacare.
Ostatnia edycja: