reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu piersia

Milkada- tk jak mowia dziewczyny nie odciagac ...no chyba ze maja wybuchnac...
raz karmisz z jednej raz z drugiej. A co do bolacych sutkow i strachu przed karmieniem to Cie swietnie rozumiem...sama mialam mega krytyczne momenty. Oby dwie plakalysmy z moja niunka jak przykladalysmy sie do karmienia. Naprawde bolalo...
Nie robilo roznicy ze dobrze mala przystawialam...po prostu sutki byly juz w takim oplakanym stanie ze byle dotyk sprawial mi baaardzo duzo bolu... wiec odtawilam przystawianie do piersi na ok 24h i sciagalam pokarm i podawalam w butelce wowczas dbalam o piersi kremami i wietrzeniem i doszly do siebie. Po 24h przylozylam mala i nie bolalo :-)

reklama
Hmm GOnia to moze i ja powinnam tak zrobic. Co prawda nie placze jeszcze ale moja niunia lubi sobie tak jak jje wypluc tego cycka i zlapac tylko za sutka ot tak zeby go possac:-D plus kiedy ma te napady bolu brzuszka to tez lapie strasznie lapczywie za sutka i ciagnie do tylu:-(. Cyc dobry na wszystko a ja zaczynam odczowac szczypanie:baffled:

Witajcie :-).Dołączam się do mam karmiących piersią :-).
A więc u mnie też nie obywa się bez problemów,sutki bolą,poranione ale położna nawet przy krwawiących kazała karmić,chodz mi jeszcze nie krwawią ale bardzo bolą,jak zbliża się czas karmienia to aż się boje,bo znowu będzie bolało,mam nadzieje że to jeszcze długo nie potrwa:-).
Mam takie pytanko:-).Jeżeli mały przy karmieniu najada się jedną piersią i zasypia,to czy tą drugą tez muszą odciągnąć ??
Milkada smaruj sobie czesto sutki mascia Bepanthen :tak: Jest naprawde bardzo dobra i szybko leczy ranki.
Co do odciagania to nie musisz tego robic jezeli piersi Cie nie bola.
Ja mialam tyle mleka w pierwszym tygodniu, ze musialam odciagac z obu piersi mimo, ze maly najadal sie do syta. Po tygodniu wszystko si eunormowaloi teraz mleczka robi sie tyle, zeby maly sie najadl a mamusia nie eksplodowala ;-):-)

czy można jeść pomidora i ogórka kiszonego sama kisiłam i nie wiem czy mogę
Sprobuj, ale najpierw pomidora i poczekaj 24h, a pozniej ogorka. Jedne dzieci uczulaja, a inne nie. Trzeba sprawdzic zeby wiedziec ;-)

Ja dzis sprobuje pierwszy raz truskawek :tak:mam nadzieje, ze nie uczula mojego niunka.

Emili- ja pomidory jadłam jeszcze w szpitalu bo nie wiedziałam że nie można :-D na szczęście mojego małego nie uczulają. Teraz jem prawie wszystko wczoraj nawet spróbowałam śledzia w oleju (pycha) i wszystko jest ok. A czasami jest tak że nie jem nic szczególnego a maluszka boli brzuszek, ale na szczęście koperek pomaga a mały go polubił.
Ale mam pytanko. Nie wiecie czemu jakoś dziwnie szczypią mnie piersi? Nie wiem jak to określić bo to jeszcze nie ból ale takie dziwne odczucie i dodam że nie chodzi o ból piersi w trakcie karmienia ;-)

Annya- to ile 3 tygodniowy pedrak powinien jesc to chyba sprawa indywidualna.

Monika- ja mam taki bol jak mala sie za dlugo bawi cycem i sa mokre sutki albo kiedy lapie tylko za sutek.

Emili- no 60 to niezle jak do tego doszlas? Tzn jak czesto odciagalas bo ja dochodzilam do 50 a dzisiaj rano 20:-(

Martusia- jak tam niunia po truskawach?

Jeszcze pytanko techniczne do dziewczyn ktore maja reczny laktator AVENTU- kiedy sciagam pokarm to on zostaje w gornej czesci laktatora dopiero jak odkrece troche butelke to zlatuje- co robie nie tak ?

Jeszcze pytanko techniczne do dziewczyn ktore maja reczny laktator AVENTU- kiedy sciagam pokarm to on zostaje w gornej czesci laktatora dopiero jak odkrece troche butelke to zlatuje- co robie nie tak ?

Kluseczka ja mam i uzywam ale mi normalnie leci, z tym ze podczas ściagania muszę być lekko nachylona do przodu i tyle. aaaaaa moze przy myciu żle go skreciłaś??? Może masz tę małą gumkę z gwiazdką odwrotnie włożoną i blokuje Ci pokarm???

reklama
Kluseczko ja też mam ten laktator i leci tak jak powinno, nawet bez nachylania się:tak: Kamireszel ma rację, może źle go poskładałaś po myciu:confused:

Do góry