reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu piersia

gumeczke mam gwiazka do gory ale moze rzeczywiscie cos poknocilam

Jeszcze jedno pytanko kobietki ile kropelek wit D podajecie dzieciatkom. Na ulotce bylo 5 wiec tak jej dalam a potem zobaczylam ze lekarz napisal 1 wiec nie wiem czy nie przedobrzylam :-(

reklama
gumeczke mam gwiazka do gory ale moze rzeczywiscie cos poknocilam

Jeszcze jedno pytanko kobietki ile kropelek wit D podajecie dzieciatkom. Na ulotce bylo 5 wiec tak jej dalam a potem zobaczylam ze lekarz napisal 1 wiec nie wiem czy nie przedobrzylam :-(

Ja pytałam o to lekarza i on powiedział, że te kropelki, które tutaj są trzeba brać tak ja pisze na opakowaniu, czyli 5 kropelek.
Co do laktatora, to ja jeden już oddałam, bo nie działał, a drugi to mi strasznie trzeszczy przy odciąganiu i mleko częściowo wchodzi pod tą gumkę do masowania cycków. Moze trzeba było jednak kupić elektryczny ;-);-)

Ja pytałam o to lekarza i on powiedział, że te kropelki, które tutaj są trzeba brać tak ja pisze na opakowaniu, czyli 5 kropelek.
Co do laktatora, to ja jeden już oddałam, bo nie działał, a drugi to mi strasznie trzeszczy przy odciąganiu i mleko częściowo wchodzi pod tą gumkę do masowania cycków. Moze trzeba było jednak kupić elektryczny ;-);-)
Aniu mój też trzeszczy i tak samo jak Tobie zbiera sie troszke mleka pod ta gumą ale mimo to jestem z niego bardzo zadowolona- ściąga jak trzeba.

He mi sie teraz udalo odciagnac 40 po karmieniu moze nie jest zle. A jeszcze chcialam spytac czy to mleko moge wstawic do lodowki a rano dociagnac reszte?

Hej Kluseczka;-)
Ja tak robiłam że dolewałam jak odciągnełam wiecej w lodówce pokarm moze byc 70 godzin
A co do odciagania to ja jak nakarmie to juz nic z cycka wiecej nie poleci
Ale dzis byłam na wazeniu i przez 2 tygodnie mały przybrał 400gram wiec chyba dobrze
Wazy teraz 4200

He mi sie teraz udalo odciagnac 40 po karmieniu moze nie jest zle. A jeszcze chcialam spytac czy to mleko moge wstawic do lodowki a rano dociagnac reszte?

Kluseczko nadal masz tak duzo pokarmu ze odciagac musisz?

ja odciagałam tylko jak miałam nawał mleczy przez tydzien teraz juz nie musze odciagac bo nie czuje zeby było go za duzo.Cycki miekkie mała sie najada póki co wiec ja nie odciagam i nie magazynuje pokarmu. Wczesniej po karmieniu to odciagałam po 200 ml z kazdej piersi teraz na szczescie sie to unormowało.

reklama
Kluseczka musisz podawac tyle wit. D ile lekarz zalecil. Mi kazano podawac 5 kropelek i spytalam lekarza jak to jest ze wszedzie mowia co innego. Pediatra powiedzial mi ze w kazdym kraju jest inaczej poniewaz natezenie swiatla i kat padania promieni slonecznych jest inny dla kazdej szerokosci geograficznej. My jestesmy bardziej na polnocy wiec nasze dzieci potrzebuja troszke wiecej niz maluszki z Polski.

Do góry