reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu piersia

Raczej nie jadlam szpinaku ani nc takiego - ogorki, losos ziemniaki, kanapki z ogorkiem, szynka i serem. Chyba ze to Icetea albo kanapka z Subway ale mialam tam takie raczej normalnme rzeczy.

reklama
Moja też nagle zrobiła mega zieloną kupkę i byłam przerażona :szok: Ale podobno przy karmieniu piersią każda kupka jest OK pod warunkiem że nie zawiera krwii Tak mi powiedziała kuzynka, a że jest lekarzem to jej wierzę :tak:

Nocanka- dzieki wielkie troche mnie pocieszylas. Ja niestety przeczytalam ze taka kupa nie koniecznie musi byc ok jezeli zawiera sluz a malach sie meczy przy jej robieniu. My od poczatku mamy problemy bo mala sie zwija no ale co do sluzu to nie jestem pewna. Zobacze czy jej to minie jak nie to moze udam sie do pediatry bo kolejna noc nie przespana.

Nocanka- dzieki wielkie troche mnie pocieszylas. Ja niestety przeczytalam ze taka kupa nie koniecznie musi byc ok jezeli zawiera sluz a malach sie meczy przy jej robieniu. My od poczatku mamy problemy bo mala sie zwija no ale co do sluzu to nie jestem pewna. Zobacze czy jej to minie jak nie to moze udam sie do pediatry bo kolejna noc nie przespana.

U mojej córci tez się pojawia śluz, pokazywałam lekarzom i pielęgniarkom, mówiły że ok.

Witajcie :-).Dołączam się do mam karmiących piersią :-).
A więc u mnie też nie obywa się bez problemów,sutki bolą,poranione ale położna nawet przy krwawiących kazała karmić,chodz mi jeszcze nie krwawią ale bardzo bolą,jak zbliża się czas karmienia to aż się boje,bo znowu będzie bolało,mam nadzieje że to jeszcze długo nie potrwa:-).
Mam takie pytanko:-).Jeżeli mały przy karmieniu najada się jedną piersią i zasypia,to czy tą drugą tez muszą odciągnąć ??

Hej mamunie :tak:u mnie też był problem tak strasznie popękałam że ból był chyba silniejszy w mózgu niż laktacja do tego szwy puściły i zrobił się krwiak który mi musieli wycisnąć (na żywca) po podaniu antybiotyku coś się zaczęło dziać karmie małą z dwóch piersi ok godz ale jej nie starcza zaśnie ale za 10 min znów głodna a przy cycu się wkurza bo nie leci więc podam jej 30ml sztucznego i śpi pa 3-4godz położna mówiła że mam ją budzić ale ona jak głodna to sama się budzi:tak:i widzę że drugą brodę dostała hahaha;-)czy można jeść pomidora i ogórka kiszonego sama kisiłam i nie wiem czy mogę

Ostatnia edycja:
reklama
Milkada - nie musisz odciągać, no chyba że pierś miałaby Ci eksplodować :-) albo chcesz pobudzić laktację.
Emili - możesz próbować jeść wszystko i obserwować jak Twoje dziecko reaguje. Może po prostu najpierw spróbuj jednej rzeczy ( np. pomidory), a za dwa dni innej. Jak nic się z dzidzią nie dzieje, tzn. że możesz jeść.;-)

Do góry