reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu piersia

U nas baczki dosyc czesto ale odbijanie nie najlepiej. Noca nawet nie mam jej sily nosic.

Annya- u nas z kupkami to samo:-( az strasznie patrzec jak sie mecza. Gorzej jak sie kupka nie pojawia po takim prezeniu.

Dziewczyny ja mam jeszcze pytanie czy ktoras w was odciaga pokarm i czy udaje wam sie za jednym razem odciagnac 100ml? BO mi tylko po 50 a to za malo dla mojego glodomora.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja mam jeszcze pytanie czy ktoras w was odciaga pokarm i czy udaje wam sie za jednym razem odciagnac 100ml? BO mi tylko po 50 a to za malo dla mojego glodomora.

jak jeszcze tylko odciagalam, zbieralam przy jednym podejsciu z dwoch piersi ponad 150ml. Teraz czesto jest mniej, ale od poniedzialku znow mala przystawiam

Ja ciągle odciągam pokarm bo moje piersi nadal niewydobrzały. Różnie to bywa z tymi ilościami- zalezy czy malego w miedzy czasie przystawie czy nie, ale z pelnych piersi sciagam max 80ml, i tyle na maxa zjada moj skarbek. Wiecej jeszcze mi sie nie udało, ale jestem dobrej mysli. Podobno ilosc pokarmu zwieksza sie wraz z zapotrzebowaniem malucha- mam nadzieje ze to prawda bo chcialabym jak najdluzej i najwiecej karmic malucha swoim mlekiem. Jak narazie musze ratowac sie sztucznym bo mojego malemu za malo ale jestem dobrej mysli.:tak::tak::tak:

Kamila a skad wiesz ze masz tego pokarmu za malo? Mi tez sie czasmi wydaje ze piers juz prawie pusta i jeszcze mala ciagnie mnie za sutka tak ze nie malo go wyrwie ale jak nacisne to cos tam leci. Kurcze Carmi ponad 100 to jest cos na spacer by na pewno starczylo.

Kamila a skad wiesz ze masz tego pokarmu za malo? Mi tez sie czasmi wydaje ze piers juz prawie pusta i jeszcze mala ciagnie mnie za sutka tak ze nie malo go wyrwie ale jak nacisne to cos tam leci.

Tak mi sie wydaje... jak sciagam to do 0. przy tym masuje piersi by wszystko zlecialo. Jak ściagne to z piersi robia sie mieciutkie leciutkie flaczki, no i jak nie leci nic to chyba puste. Małego jak przystawiam to piersi tak samo miękną.... a jak mały wyciagnie wszystko (przynajmniej tak mi sie wydaje ze juz wszystko) to sutki strasznie mnie zaczynaja bolec. Wydaje mi sie ze wtedy maly zaczyna mocniej ciagnac i wtedy mam wrazenie jakby ktos mi sutki zyletkami ciął- ból niesamowity- wtedy przestawiam na 2 pierś, a jak zabraknie to dokarmiam butlą.

Panie moje drogie :) Dzisiaj moje dziecko zrobilo bardzo dziwna zielona kupke, nie wiem jak to okreslic i nie chce za bardzo koloryzowac ale odcien byl swietlisty niczym fosfor. Czy ktos tak mial? HELP

reklama
Panie moje drogie :) Dzisiaj moje dziecko zrobilo bardzo dziwna zielona kupke, nie wiem jak to okreslic i nie chce za bardzo koloryzowac ale odcien byl swietlisty niczym fosfor. Czy ktos tak mial? HELP

A co jadłaś ostatnio, może jakiś szpinak czy coś?Bo to się zdarza (kolorowe kupki), jak Ty coś zjesz typu buraczki, szpinak itp.

Do góry