reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

hmm ewka pije nestle junior, myslalam ze to nasze jest dobre, ale teraz zaczelam sie zastanawiac :dry:

ANUSIA ewa nie je w nocy od baaaardzo dawna, sama przestala, jak sie czasem budzi w nocy to daje jej wode i styka

reklama
no wlasnie dziewczyny tak sie zastanawiam jak to jest,tu w Londynie,lekarka mi powiedziala ze moj olek jest na tyle duzy ze moge mu juz ppowoli podawac mleko krowie,nie modyfikowane,na noc kaszke i styk,ze bedzie przesypial cale nocki i wogole,ale ja nie wiem czy to dobry pomysl.wczesniej w nocy dawalam mu tylko wode lub herbatke,a gdy mu zaczely zabki wychodzic,znowu zaczelam podawac mu mleko,i jest gorzej bo czesciej sie budzi,takze nie wiem co dziewczyny sadzicie o tym?a co do mleka krowiego to mowila ta lekarka jeszcze ze dziecko oprocz tego dostaje w innych posilkach mleko,(jogurty,serkiitp.)

Ja daję Bebilon Junior (od miesiąca-na razie brak uczulenia-HURA!!!!:tak::-):-)) Raz kupiłam Nestle waniliowe, ale jest takie słodkie, że nawet Basia nie chce go pić:no:
Co do karmienia nocnego to nic nie daję-ostatni posiłek o 20;-) W nocy już nie dostaje nawet wody ani herbaty:sorry2:

Anetko ja tez daje krowie, wypija 150 ml. Nie konsultowałam sie z lekarzem i dlatego miałam obawy czy dobzre robie. A poza ty to podobnie jak ty daje i inne produkty,tylko z kaszkami różnie bywa.
Anusia moja Misia już nie je w nocy od 8 miesiąca życia. Zdaża sie ,że czasami wypije wody.
Ala-oli moja mała budzi sie do tej pory w nocy i to bez względu na to co zje. Może małemu dokuczaja zęby i dlatego się budzi.

Natalka przestała pić mleko w nocy, jak skończyła rok :cool2::-D:-p. Wody, ani herbatki tez nie pije :no:. Całą noc śpi, raz lepiej, raz gorzej, ale nie narzekam - uroki dzieciństwa :sorry2:.
Krowiego mleka nie daję, ale zjada jogurty, żółty ser (niedużo, ale jednak), jakieś serki. Ostatnio dałam kaszkę mleczno - ryżową, a nie tak jak zawsze z bebilonem pepti i też się nic nie stało :tak::-D, więc może tej alergii już koniec, tak jak u Kasi i Basi...
Na razie do końca grudnia dawać będę pepti, a potem to już pewnie normalne, bo nic się nie dzieje.
Co do pepti, to nawet tak mi lepiej :cool2:, bo po receptę zawsze mogę iść, a cena jest ok. 11, a za zwykły bebilon nawet 20zł :szok::wściekła/y:.

anusia u nas jeden czas tez byl ogromny problem z piciem mleka w nocy:tak:Emilka wypila 250 i za godz wolala znowu i jak dawalam wode to byl jeszcze gorszy wrzask:tak:obiecywalam sobie ze kolejnej nocy nie dam mleka ale tak krzyczala jeesssc ze ulegalam no i pewnego dnia problem sam sie skonczyl,przespala cala noc potem kolejna i tak do dzsiaj:tak:teraz jak nie je caly dzien to bywa ze w nocy zawola mleka ale daje juz wszystko z kubkow nie ze smokiem bo czasem mleko wypila a nie chciala smoka wypuscic:-Dnie wiem w sumie co poradzic:zawstydzona/y:
hana no to sie Koralkowi oberwalo ale mysle ze masz racje i podpisuje sie pod tym:tak:

ja krowiego nie daje bo Emilce nie smakuje:no:kosztowala tylko 1,5% a wy ile procentowe dajecie?a co z tym sojowym?gdzies pytalam ale nie odpowiedzialyscie:-(

ANUSIA - jesli chodzi o nocne mleko ja czekalam az Kuba sam zrezygnuje.....Do roku budzil sie regularnie co 3 godz. na jedzenie.....potem przez jakis czas bylo jeszcze rano ok. 5.........i chyba jakos pod koniec wakacji zrezygnowal z mleka calkowicie.....Teraz spi cala noc...od 20 do 9 (w domu, bo na wyjzadach tragedia)...tzn wiem ze sie budzi czasem i w nocy i nad ranem, ale niczego sie nie domaga wiec dzien zaczynamy ok. 9 zazwyczaj ;-)
SZMINKA - ja krowie daje zazwyczaj 3,2%, czasem 2%....Sojowego nie dawalam, ale mysle ze mozna, bo w sumie dlaczego nie?
Ja przyznam ze tez popieram wypowiedz HANI :sorry2:....jak tylko pojawiaja sie rady i pytania co zostalo zastosowane....Koral znika bez komentarza...po jakims czasie pojawia sie i narzekanie od nowa...

a ja dzis byłam u ginki i normalnie szok---- dostalam tabsy na zatrzymanie laktacji:szok: juz ponad rok nie karmię a mleko mi sika po scianach jak nacisnę:baffled:

reklama
Anetko, masz w sumie racje :tak::sorry2:
nadal karmie , teraz doszlo jeszcze wychodzenie zabkow i maly ciagnie cala noc :no:
udaje mi sie na razie w dzien w mniejszych ilosciach mu dawac :tak:, i nawet zaczal mi wiecej jesc obiadow i normalnych posilkow, owocow
niedlugo jedziemy do Polski i oja siostra chce troche sie zajmowac julkiem wiec moze jak mnie nie bedzie z nim to sie jakos oduczy:tak:

Do góry