reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko O Karmieniu Piersia I Butelka

reklama
u nas dziś koszmar!!!całą noc przy cycu ciągle płakał i tylko to go ratowało...wyszedł mu ząbek chyba 5 lub 4 i to dlatego taka nocka była:wściekła/y::szok::crazy: więc mamy jedynki górne i dolne i lewą 4 lub5

dziewczynki no i jak wasze odstawianie--- moniczka, koralu jak wam idzie???

wyrazy podziwiu dla wszystkich co jeszcze maja mleczarnie w ruchu :szok:

No a ja się musze pochwalić :-) Kubala je jakoś mniej a co za tym idzie śpi już cale noce sam w kojcu oooo ewentualnie budzi się czasami napić a wcześniej jak jadl tylko to mlecio to mial jakiś bunt i pil maluśko a teraz to normalnie litrami pićQ wciaga nooo i stara się coraz częściej jeść sam-jestem dumna z mojego szkraba :rofl2:tylko wiecie co buntuje się i mleka nie chce-ma odruchy wymiotne normalnie i kaszki też już nie chce jeść,przejadl się czy jak:dry:no ale nic na siłe ...Boszzz mam tyle mysli normalnie 150 -przepraszam jak bede pisała jakoś tak bez sensu :-D ale dawno mnie tu nie było i nie wiem od czego zacząć hehe staram się po koleji :rofl2:

Witam serdecznie wszystkie Panie.
Mam roczną córeczke i od tygodnia próbuje odstawic ją od cyca ale mam taki problem , że ona w ogóle nie chce pić mleka modyfikowanego nawet jak zrobię kaszkę na tym mleku to też wyczuje i nic z tego nie wychodzi. Może podpowiedzie czy możliwe jest, że jak przez kilka dni nie dam cyca to jakos sie przekona do sztucznego ?

cześć zosiu - myśle ze musisz próbowac...........albo na początek może mieszaj swoj pokarm z niewilką ilością sztucznego - systematycznie zwiększając zawartość sztucznego a kaszki dajesz mleczne czy bezmleczne i mleko osobno?

Nie pomyślałam o tym mieszaniu mlek - dzięki. Kaszki dawałam mleczne ale pediatra powiedział, żeby próbować robić na mleku modyfikowanym bo są bardziej wartościowe . Nie zdaje to egzaminu i dzisiaj dałam jej jak kiedyś, trochę zjadła ale widzę , że cos nie wchodzą jej już i kasze.

zosiu - widzisz....moj mati w ciągu dnia dostaje w sumie 4x flaszke do picia ale nigdy nie jest to czyste mleko.... robie mu np. na 180ml wody +4 miarki mleka + 4 miarki kaszki mleczno - morelowej ----- wstrząsam, chwilkę czekam aby troszkę zgęstniało i on przez smoczek trójprzepływowy (avent) sobie siorbie...........samego mleka tez pewnie by nie chciał:tak:... jak masz jeszcze jakies pytania to śmiało.......zapraszam również na inne wątki kwietniówek 2007:tak:

reklama
Zosiu-moja mała też nie chciała pić mleka modyfikowanego (a u nas to dodatkowo Bebilon Pepti,a więc ochydzstwo:no:) Ale w końcu się przekonała:tak: Hana dobrze mówi, że najlepiej na początku mieszać mleko-w końcu się przyzwyczai:happy: Tylko trzeba mieć dużo cierpliwości do tego odstawiania... A kaszki chyba chętniej będzie jadła niż samo mleko, bo są słodkie i inny smak;-)

Do góry