reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko o karmieniu: piersią, butlą..........

Hmmm no wlasnie ciekawe czemu sie tak dzieje ja mam malo urozmaicona diete to mozle dlatego....

co innego jakbyś coś jadła co mogło by mu nie smakować
jakiś powód pewnie jest

mój tylko 2razy odmówił cyca
raz jak zjadł 300 ml wcześniej a raz to nie wiem czemu i to było też w szpitalu - tyle,że ja wtedy się bardzo denerwowałam, a mały to czuł i przeraźliwie płakał .......

reklama
chyba nie bo kapie mu samo do buzi bo to na poczatku karmienia sa takie cyrki a mleczko leci a On wrzask...a innym razem jest dobrze...

moja corcia tez czasem pokrzyczy przy piersi, zazwyczaj wieczorem , najpierw poje /z 5- 10 minut ekspresem/ a potem zaczyna sie denerwowac i lapie i puszcza i wrzask. I ja juz myslalam, ze moze mleka nie ma, bo je z jednej piersi zawsze, na zmiane. Po czym sprawdzalam ze leci mleko i to ladnie i nie wiedzialam o co chodzi.
Az pewnego razu dalam jej smoka w takim momencie i co sie okazalo?! Corcia byla juz najedzona i chciala pociamkac przed snem, a tu mleko lecialo! i to ja wkurzalo! I sprawdzilam i dziala to za kazdym razem teraz , naje sie, potem jak zaczynba krzyczec i lapac to daje smoka, a ona od razu sie uspokaja i zasypia zadowolona :)

Kate-- a ja mam w du... taki artykuł.. i nie czuje sie gorszą matką bo karmie Butelka... "mleko wytwarza się nie w piersi, lecz w głowie matki i nie ma takiej możliwości, aby było go za mało, czy też by było za „chude”; zostało naukowo udowodnione, że tylko od matki zależy, czy będzie karmić dziecko - od jej chęci, wiary w to, że ma wystarczającą ilość pokarmu i gotowości na nieprzespane noce (gdyż zwykle niemowlę karmione piersią częściej budzi się na jedzenie)"

mój Kuba urodził sie waząc 2410, wychodzilismy ze szpitala to wazył 2280--- teraz wazy 4,5 kg. a ma prawie 3 miesiace..-- i zeby nie przeszła na mieszankę to bysmy lezeli w szpitalu../ bo za mało przybierał( a jedzenie z cyca go zbyt mocno męczyło..
nie mozna wrzucac wszytskich do jednego worka...
arytykuł ciekawy ale autor nie obiektywny

biala - ja tez nie czuje sie gorsza mama bo karmie butla... u nas musielismy przejsc na mleko sztuczne bo maly cierpial i strasznie to przezywalam... ale wiem ze mu to na dobre wyszlo i mi tez:-)

madlen - u nas robilam dokladnie tak samo jak karmilam cycusiami:-)

madlen - jak czytałam co napisałaś to zaczęłam się zastanawiać czy u nas też tak nie bedzie, co prawda często nie jest tak ale się zdaża - tylko że moje dziecko nie potrafi ciumciać smoczka i nie mam jak tego sprawdzić. Ja zawsze starałam się ten krzyk przeczekać próbująć ją jakoś inaczej uspokoić

U mnie podziałało to co u Madlen. Też mi się wydaje, że czasem chce possać a już pić nie chce to płacze. Co do smoczka, to Klara na początku też nie chciala, ale za każdym razem jak mocno płakała, to próbowałam i w końcu załapała i teraz super pomaga jak mała się denerwuje. Jak się uspokoi, albo zaśnie, to sama wypluwa. Czasem też wypluwa i przękręca główkę w poszukiwaniu piesi i już je spokojnie.

reklama
b_iala - odniosłam podobne wrażenie jak go czytałam. Nie wiem dlaczego wszyscy tylko matka karmiąca, albo pytania czy karmisz piersią. Ja karmię ale wkurzają mnie takie pytania.
Ja nie zamierzam karmić nie wiadomo ile. Jak skończy 4 miesiące już wprowadzam pokarmy a jak minie 6 to odstawiam cyca. Karmię tylko dlatego aby dać jej najwięcej przeciwciał bo mój mąż ma astmę a to podobno pomaga aby jej nie wyszło.

Do góry